Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Σε μια διαλυμένη αγορά οι Κυριακές τους μάραναν.



Επιμένει το ΔΝΤ, παρά τις μελέτες που δείχνουν πως το μέτρο δεν προσφέρει τίποτα στην πολυπόθητη ανάπτυξη. «Αποτελεί αναμφίβολα παγκόσμια πατέντα μαλακίας η θεωρία που διακινείται, ότι με δεδομένο το χαμηλότερο εισόδημα των πολιτών, θα υπάρξει αύξηση κατανάλωσης και εξ αυτού αύξηση θέσεων εργασίας», όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση.
Συμβιβαστική πρόταση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές σύμφωνα με τη σύσταση του ΟΟΣΑ, συζητήθηκε κατά τη συνάντηση της ελληνικής πλευράς με τους επικεφαλής των κλιμακίων των τοκογλύφων , με αντικείμενο τις αγορές προϊόντων, και επεξεργάζεται περαιτέρω σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων. Όπως ανέφερε υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας, δεν θα ανοίγουν τα καταστήματα όλες τις Κυριακές, αλλά στο τραπέζι τέθηκαν τόσο οι τουριστικές περιοχές της χώρας όσο και η διάρκεια της τουριστικής περιόδου, που στην Ελλάδα είναι μεγάλη. Διερευνάται επίσης συμβιβαστική λύση με δύο σκέλη: την τυπική διάρκεια της τουριστικής περιόδου που θα οριστεί στα κείμενα και που δεν αποκλείεται να αυξηθεί από τους τέσσερις στους πέντε μήνες, και τον ορισμό της τουριστικής περιοχής. Ο ορισμός αυτός θα αφορά και στην Αθήνα, αλλά για παράδειγμα στις περιοχές που είναι κοντά στη θάλασσα και όχι σε γειτονιές των δήμων του Λεκανοπεδίου.
Συμβιβασμός επιτεύχθηκε και στη σύσταση του ΟΟΣΑ για την πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και εκτός φαρμακείων, ενώ έχουν μείνει ένα-δύο ανοικτά ζητήματα από τις υπόλοιπες συστάσεις για την απελευθέρωση των αγορών και των επαγγελμάτων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σχέδιο τών Ιουδαίων είναι νά γίνει εργάσιμη μέρα ή Κυριακή καί αργία τό Σάββατο !!!
Οσοι δέν τό αποδέχωντε θά είναι ....ακροδεξιοί , ...νεοναζί .., φασίστες....., καί οτι άλλο προκύψει στήν πορεία ......
Τί δέν καταλαβαίνεις ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...