Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Που είσαι ρε Χίτλερ να ξέρουμε με ποιον έχουμε να κάνουμε;



Στο στόχαστρο της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND) βρισκόταν για χρόνια η Interpol στη Γαλλία και τα παραρτήματά της σε Ελλάδα, Αυστρία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, ΗΠΑ και δεκάδες ακόμη χώρες. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει δημοσίευμα του περιοδικού «Der Spiegel», σύμφωνα με το οποίο η μυστική υπηρεσία της Γερμανίας είχε προσθέσει τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις, τους τηλεφωνικούς αριθμούς και τους αριθμούς των φαξ των ερευνητών της Interpol στη λίστα των παρακολουθήσεών της. 
Σύμφωνα πάντα με το έγκυρο γερμανικό περιοδικό, το οποίο επικαλείται έγγραφα που διάβασαν και αξιολόγησαν οι δημοσιογράφοι του, η BND παρακολουθούσε και την Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία (Europol) στην έδρα της στη Χάγη.

Μέχρι στιγμής η BND δεν έχει σχολιάσει το δημοσίευμα του «Spiegel». Ωστόσο, εκπρόσωπος της γερμανικής υπηρεσίας περιορίστηκε μόνο να δηλώσει ότι η BND ενημερώνει για τη δράση της αποκλειστικά τα αρμόδια όργανα του γερμανικού Κοινοβουλίου.
Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Φον Νοτζ, αντιπρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων και εκπρόσωπος του κόμματος για ζητήματα δικτύων,το γεγονός αυτό «συνιστά κίνδυνο για το κράτος δικαίου μας». Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Spiegel» πριν από περίπου δύο μήνες είχε αποκαλύψει ότι η ίδια υπηρεσία παρακολουθούσε ήδη από το 1999 δημοσιογραφικούς οργανισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και μεμονωμένους δημοσιογράφους, όπως το βρετανικό BBC World Service στο Λονδίνο και δημοσιογράφοι του πρακτορείου Reuters σε Αφγανιστάν, Πακιστάν και Νιγηρία.

Στις λίστες των υποκλοπών της μυστικής υπηρεσίας βρίσκονταν, επίσης, πρακτορεία ειδήσεων από το Κουβέιτ, τον Λίβανο και την Ινδία, σύνδεσμοι δημοσιογράφων από το Νεπάλ και την Ινδονησία αλλά και ένα τηλέφωνο της αμερικανικής εφημερίδας «The New York Times» στο Αφγανιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...