Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Το Αγαθονήσι ανήκει στα ψάρια του.



Μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Φικρί Ισίκ, ο οποίος ισχυρίστηκε πως το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία και ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της γείτονος, Ομέρ Τσελίκ, επανέρχεται στο ίδιο ζήτημα, χαρακτηρίζοντας το ελληνικό νησί των 200 μονίμων κατοίκων στα Δωδεκάνησα ως «τουρκικό έδαφος»!
Η ανιστόρητη και απαράδεκτη δήλωση του κ. Τσελίκ έγινε στην τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ», διά της οποίας εξαπέλυσε επίθεση στον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή του στο Αγαθονήσι.
Είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων: «Δεν μπορούμε να πάρουμε σοβαρά τον Έλληνα υπουργό Άμυνας. Δεν φέρει το ειδικό βάρος που πρέπει να έχουν οι πολιτικοί. Το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία. Είναι τουρκική γη. Αυτό που έκανε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας δεν είναι σοβαρή κίνηση».
Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα που η Άγκυρα αμφισβητεί τη Συνθήκη των Παρισίων του 1947, διά της οποίας τα Δωδεκάνησα παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...