Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Ο Τραμπ θέλει ….να γίνει της…. Κορέας…. καλοκαιριάτικα ;



Σε μια επίδειξη δύναμης από τον Τραμπ προς τους βορειοκορεάτες τρία αμερικανικά αεροπλανοφόρα θα πλεύσουν όπως μεταδίδουν νοτιοκορεάτικα ΜΜΕ στη Θάλασσα της Ιαπωνίας την επόμενη εβδομάδα. Πρόκειται για τα USS Carl Vinson, USS Ronald Reagan και USS Nimitz.
Ουάσινγκτον και Σεούλ συζητούν τη διεξαγωγή κοινών ναυτικών γυμνασίων, όπου θα λάβουν μέρος τα τρία αεροπλανοφόρα, με το Καρλ Βίνσον να αναμένεται να εισέλθει στη Θάλασσα της Ιαπωνίας ως την 25η Απριλίου και τα άλλα δύο σύντομα, μετέδωσε το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο μια πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση της Νότιας Κορέας.
Την Παρασκευή πάντως, το βορειοκορεάτικο επιτελείο απείλησε ότι θα καταστρέψει αμερικανικά πολεμικά που πλέουν κοντά στην κορεατική χερσόνησο σε περίπτωση αμερικανικής επίθεσης.
Το Καρλ Βίνσον, το οποίο συνοδεύουν πολλά ακόμη αμερικανικά πολεμικά, συμπεριλαμβανομένων αντιτορπιλικών, έλαβε διαταγή να πλεύσει προς την κορεατική χερσόνησο στις αρχές Απριλίου.
Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής δεν αποκλείει καμιά επιλογή για να λυθεί το πρόβλημα των προγραμμάτων βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων της Βόρειας Κορέας, διεμήνυσε σήμερα ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα, τονίζοντας ότι η «εποχή της στρατηγικής υπομονής» που επεδείκνυε η Ουάσινγκτον έναντι της Πιονγκγιάνγκ έχει λάβει τέλος.
«Ο λαός της Βόρειας Κορέας και ο στρατός της Βόρειας Κορέας δεν πρέπει να κάνουν λάθος όσον αφορά την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ να σταθούν στο πλευρό των συμμάχων τους», είπε. Ο Πενς εξέφρασε την ελπίδα ότι η Κίνα «θα κάνει τις ενέργειες που απαιτούνται για να υπάρξει αλλαγή στην πολιτική» της Βόρειας Κορέας. «Αλλά όπως ο πρόεδρος κατέστησε πολύ σαφές, είτε η Κίνα θα αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα ή θα το κάνουμε εμείς, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί μας», συμπλήρωσε.
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε σε ομιλία του ενώπιον της ιαπωνικής Βουλής, σημείωσε ότι θα ανταλλάξει απόψεις για τη Βόρεια Κορέα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη συνάντησή τους αργότερα εντός του μήνα.

Οι ΗΠΑ, οι σύμμαχοί τους και η Κίνα εργάζονται μαζί πάνω σε μια γκάμα αντιδράσεων για την νέα πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, δήλωσε χθες ο σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ για θέματα εθνικής ασφαλείας, ο στρατηγός Χέρμπερτ Ρέιμοντ ΜακΜάστερ, κάνοντας λόγο περί μιας διεθνούς ομοφωνίας για την ανάληψη δράσης.

Λαβρόφ προς Τραμπ: Μην αναλάβεις μονομερή δράση εναντίον της Βόρειας Κορέας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που θα πληρώσουν το μάρμαρο είναι τα νοτιοκορεατικά βατράχια

Ανώνυμος είπε...

Εβαλαν τόν ντοναλτ για τά καλά οί εβραιορότσιλντ στό παγκόσμιό τπυς παιγνίδι .
Ο λόγος ένας καί μπναδικός , η παγκοσμιά τπυς διακυβέρνηση μέ α4χηγό της αυτή τήν παπαριά τόν ψευδομεσσία τών σιωνιστών , πού είναι ό ανηψιός τού ρότσιλντ . Ενας νεαρός πού θά ειναι ο ..μεσσίας τους καί θά προσκυνήσουν όλα τα κρατη....,
Η πορτοκαλάδα ομως στο τέλος .....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...