Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Όλοι μαζί.... μια κομπανία ,και ...η…. Μαρί Λεπέν χώρια .



Όλες οι δημοσκοπήσεις «δείχνουν» ως μεγάλο φαβορί τον Νεοκεντρώο Μακρόν .Όμως η διαφορά που τον χωρίζει από τους υπόλοιπους τρεις κύριους διεκδικητές του θώκου, τη Μαρίν Λεπέν στην άκρα δεξιά, τον συντηρητικό Φρανσουά Φιγιόν και τον αριστερό Μελανσόν έχει μικρύνει πολύ. Οποιοσδήποτε από τους τέσσερις θα μπορούσε να περάσει στον δεύτερο γύρο, στις 7 Μαΐου. Και αυτές είναι οι μονομαχίες πιθανές ή λιγότερο πιθανές που θα μπορούσαν να προκύψουν.
Στην τελευταία δημοσκόπηση Cevipof, η οποία διενεργήθηκε στις 16 και 17 Απριλίου από την Ipsos-Sopra Steria, σε δείγμα 11 601 ατόμων που ήταν εγγεγραμμένοι στις εκλογικές λίστες, ο Εμμανουέλ Μακρόν συγκέντρωνε 23% πρόθεση ψήφου, η Μαρίν Λεπέν 22,5%, ο Φρανσουά Φιγιόν 19,5% και ο Μελανσόν 19%.

Οι εκλογές θα είχαν μεγάλο ενδιαφέρον εάν είχαμε μια μονομαχία της ακροδεξιάς και της ακροαριστεράς, Μελανσόν έναντι Λεπέν να μάχονται για την προεδρία.

Η άνοδος-έκπληξη του Εμμανουέλ Μακρόν και του κινήματος «Εμπρός!» εγγράφεται σε αυτή την τάση την κατάρρευσης του δικομματισμού Αριστερά-Δεξιά. Αλλά οι εκλογές του 2017 χαρακτηρίζονται, επίσης, από την τρομερή άνοδο της ριζοσπαστικής αριστεράς, με την υποψηφιότητα του Μελανσόν, και την ενίσχυση της Μαρίν Λεπέν που είχε πάρει 17,9% στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές, ήτοι 6,4 εκατομμύρια ψήφους. Αν η Λεπέν πάρει τελικά την Κυριακή 23 Απριλίου τα ποσοστά που της δίνουν οι δημοσκοπήσεις, αυτό σημαίνει ότι θα έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη 7,25 εκατομμυρίων Γάλλων ψηφοφόρων.

Το «τέλος» των δύο παραδοσιακών κομμάτων, του Σοσιαλιστικού κόμματος και της Δεξιάς παράταξης αναμένεται να συμβεί σήμερα. Αν κανείς από τους δύο υποψηφίους των σοσιαλιστών και των συντηρητικών δεν προκριθεί για τον δεύτερο γύρο, στη Γαλλία θα μπορούμε να μιλάμε για ένα νέο πολιτικό σκηνικό. Από το 1965, τα δύο αυτά παραδοσιακά κόμματα ποτέ δεν έπεσαν κάτω από 44% μαζί, σε προεδρική εκλογή.

 
 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην πρώτη αναμέτρηση η Λεπεν θα είναι πρώτη με 28%. Οι δημοσκοπήσεις του Soros θα πέσουν εξω

Ανώνυμος είπε...

Εκλογές άνευ σημασίας αφού η Γαλλία έχει γυρίσει στην εποχή του Πεταιν. Όντως θα είχε ενδιαφέρον μια μονομαχία Μελανσον –Λεπεν.

Ανώνυμος είπε...

Λεπεν και Μακρόν θα είναι μπροστά. Στο 2ος γύρο θα μετρήσει πολύ το αντιευρωπαικο μέτωπο, δηλαδή οι ψήφοι του Μελανσόν

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...