Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Έστειλαν την …μαμά, να χτυπήσει τους …γιους.



Για πρώτη φορά σε μάχη χρησιμοποιήθηκε σήμερα η πρώτη μη πυρηνική βόμβα GBU-43/B (Massive Ordnance Air Blast Bomb - MOAB) στο Αφγανιστάν την λεγόμενη «μητέρα όλων των βομβών». Η συγκεκριμένα βόμβα έχει ισχύ όσο 23 πύραυλοι Τόμαχοκ και αποκαλείται «η μητέρα όλων των βομβών».
Η αμερικανική Αεροπορία την χρησιμοποίησε στο Αφγανιστάν για να χτυπήσει το τούνελ και προσωπικό του ISIS.
Η βάρους 9.525 κιλών βόμβα χτύπησε στην επαρχία του Achin της περιφέρειας Nangarhar στο ανατολικό Αφγανιστάν.
Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε την χρήση της ΜΟΑΒ και βρίσκεται στην διαδικασία εκτίμησης των ζημιών.
Ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, στρατηγός John Nicholson, συμφώνησε στην χρήση της σύμφωνα με πηγές του CNN.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου, Άνταμ Σταμπ, η ρίψη της βόμβας έγινε από αεροσκάφος MC-130.
H USAF ανέπτυσσε την συγκεκριμένη βόμβα από το 2003 αλλά δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ μέχρι στιγμής στην μάχη μέχρι σήμερα στις 7 το απόγευμα τοπική ώρα. Η ΜΟΑΒ έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να προσβάλει στόχους που βρίσκονται υπό το έδαφος.


 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι από αυτές που μπαίνουν από το παράθυρο κάνουν βόλτα στο σαλόνι και την τραπεζαρία, και ψάχνουν την …κρεβατοκάμαρα για να κάνουν μάτι ;

Ανώνυμος είπε...

Θα έρθει ο πολεμος της Αποκάλυψης;

Ανώνυμος είπε...

Προβα τζενεραλε για τις πυρηνικες εγκαταστασεις του Κιμ Γιονγκ Ουν, μας οδηγουν σε παγκοσμιο ολοκαυτωμα, σκεψη θελει; Δεν αντιλαμβανεσαι οτι εχουμε φτασει σε παγκοσμιο αδιεξοδο ή φοβασαι στη σκεψη για το απ΄ευχαιο;

Ανώνυμος είπε...

Η βόμβα που κοστίζει 300 εκατομμύρια δολάρια σκότωσε 34 τζιχαντιστες. Δηλαδή κόστισε 10 εκατομμύρια ο θάνατος καθενός από δαύτους. Εάν υπολογίσουμε ότι είναι κάτι εκατομμύρια χρειάζεται ολόκληρος ο προϋπολογισμός του πλανήτη για να αφανιστούν.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...