Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Προφυλακιστέοι πατέρας και γιος για το φονικό στα Ανώγεια.



Οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον των ανακριτικών αρχών για να απολογηθούν κατηγορούμενοι για το φονικό στα Ανώγεια της 9ης Απριλίου με θύμα τον 23χρονο Μανόλη Στρατάκη.
Τόσο ο 54χρονος όσο και ο 21χρονος γιος του με τη συνοδεία των αρχών οδηγήθηκαν από τα δικαστήρια στα κρατητήρια ενώ αμέσως μετά οι συνήγοροι υπεράσπισης τους ενημέρωσαν τους συγγενείς τους. Ο νεαρός πήρε πάνω του όλη την ευθύνη για το φονικό ενώ και οι δύο κρίθηκαν προφυλακιστέοι.
Πατέρας και γιος κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από κοινού, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή από κοινού, παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία.
Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία, κατηγορίες οι οποίες θα χωριστούν και θα προσωποποιηθούν σήμερα κατά την ανάκριση, ώστε να γίνει σαφές μετά την απολογία τους ποια κατηγορία βαρύνει τον καθένα.
Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης που έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους, πατέρας και γιος ομολόγησαν ότι ο 21χρονος έριξε τη μοιραία σφαίρα που προκάλεσε το θανάσιμο τραυματισμό του 23χρονου Μανόλη Στρατάκη.
Ενώ και οι δύο υποστήριξαν ότι είχε προηγηθεί καταιγισμός σφαιρών από την άλλη πλευρά  πριν αναγκαστούν να πυροβολήσουν και για τον λόγο αυτό ζήτησαν να εξεταστεί το πίσω μέρος  του αυτοκινήτου τους για να διαπιστωθεί το  μέτρημα των οπών.
Οι δυο κατηγορούμενοι χθες παρέδωσαν και τα όπλα τους στην αστυνομία, ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι 9 χιλιοστών. Από τις εργαστηριακές εξετάσεις αναμένεται να εξακριβωθεί από ποιο όπλο βλήθηκε ο Μανόλης Στρατάκης, όπως επίσης και να διαπιστωθεί πόσα όπλα χρησιμοποιήθηκαν στο σημείο της συμπλοκής, από τους κάλυκες που έχουν εντοπιστεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...