Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Πρώτος ο “Γερμανός” Μακρόν στην Γαλλία;



Ο κρατικό δίκτυο του Βελγίου RTBF - που δεν δεσμεύεται από τη γαλλική νομοθεσία - έδωσε το πρώτο exit poll για τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.
Τα γαλλικά exit polls θα δοθούν στη δημοσιότητα στις 20:00 ώρα Γαλλίας.
Το ίδιο το βελγικό ΜΜΕ επισημαίνει ότι τα exit polls δεν είναι εκλογικό αποτέλεσμα αλλά εικόνα της στιγμής.




Ο 39χρονος «Γάλλος ΤΣΙΠΡΑΣ» πρώην υπουργός Οικονομίας (Σοσιαλιστικό Κόμμα) και νυν ανεξάρτητος Εμανουέλ Μακρόν, υποψήφιος με το νεοσύστατο κίνημα En Marche! (Εμπρός!) είναι κατά γενική ομολογία το αγαπημένο «παιδί» των ΜΜΕ, που στηρίζεται από επιχειρηματίες και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά και πολιτικές προσωπικότητες, όπως ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Τηλεφώνημα στήριξης δέχτηκε και από τον Μπαράκ Ομπάμα.

Τυχόν επικράτηση του Ε.Μακρόν, θα "αποικιοποιήσει" εντελώς την Γαλλία από την Γερμανία σε σημείο που πολλοί να αναρωτιούνται αν στα επόμενα πέντε χρόνια ο γαλλικός λαός θα εξακολουθήσει να δέχεται τους Γερμανούς να επιτυγχάνουν ότι δεν κατάφεραν σε δύο παγκόσμιους πολέμους, χωρίς να εξεγερθούν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το τι θα πάθουν οι Γάλλοι με τον αχυράνθρωπο που θέλουν να τους σπρώξουν, θα το δουν… άμεσα. Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...