Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Ωχ μωρέ .Με τα στρατά θα ασχολούμαστε;



Στα ερωτήματα για το ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ένοπλες δυνάμεις, σε μια περίοδο που η ελληνική οικονομία «αφυδατώνεται» κι η κοινωνία ισοπεδώνεται, απάντησαν οι στρατιωτικοί που βρέθηκαν στη ραδιοφωνική εκπομπή του Γιώργου Τράγκα.
Στην εκπομπή «Εν Αθήναις» μίλησαν ο Αλέξανδρο Κόντος, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εφέδρων Ενόπλων δυνάμεων και του Συνδέσμου Αθηναίων Καταδρομέων, Έφεδρος Ταγματάρχης Καταδρομών, ο Ανέστης Τσουγκαράκης, Συνταγματάρχης και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών και ο Λεωνίδας Μπλαβέρης, Στρατιωτικός Συντάκτης.
Η συζήτηση ξεκίνησε με τον Αλέξανδρο Κόντο, ο οποίο κληθείς να απαντήσει σε τι κατάσταση βρίσκεται αυτή στιγμή η Ελλάδα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Η κατάσταση δυναμώνει καθημερινά και δεν θα σταματήσει μετά το δημοψήφισμα γιατί οι γκρίζοι λύκοι θα συνδιοικήσουν με τον Ερντογάν. Οι Τούρκοι κάνουν τα προγράμματα τους, το ζήτημα είναι οι Έλληνες τι κάνουν». Επίσης πρόσθεσε ότι: «Ο μεγάλος ασθενής των ενόπλων δυνάμεων είναι η έλλειψη νέων. Λόγω οικονομική κρίσης, είναι εκτός Ελλάδος οι νέοι της χώρας. Υπάρχει μαύρη τρύπα».
«Νέο αίμα» θέλουν οι Τούρκοι
Ο κύριος Κόντος ανέφερε ότι έχουν ξεκινήσει αλλεπάλληλες ανακοινώσεις στην Τουρκία όπου καλούν νέους σε στρατιωτική θητεία, σε βαθμό αξιωματικών και υπαξιωματικών, χαρακτηριστικά αποκαλύπτει ότι στη γείτονα χώρα διώχνουν τους παλιούς και παίρνουν νέους. «Έχει εκατομμύρια, και μάλιστα ζητάει νέους με μόρφωση πανεπιστημιακή, ξένη γλώσσα και πληροφορική. Εμείς τους δικούς μας τους διώξαμε» συμπλήρωσε.
«Μας πήραν τα λεφτά, να κοιτάξουμε να μην μας πάρουν όλη την Ελλάδα»
«100 με 150 χιλιάδες λιγότεροι Έλληνες γεννιούνται κάθε χρόνο. Η υπογεννητικότητα είναι το μείζον πρόβλημα. Αν γίνει επιστράτευση στην Ελλάδα θα αναγκαστούμε να επιστρατεύσει 60αρηδες. Αφού διώξαμε τους νέους μας γιατί είμαστε άχρηστοι σαν γενιά θα αναγκαστούμε να πάρουμε το τουφέκι και να πάμε ξανά στην πρώτη γραμμή» Ανέφερε κλείνοντας.
«Κανιβαλισμός» στις Ένοπλες Δυνάμεις

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κύριος Λεωνίδας Μπλαβέρης και μίλησε για όσα ερευνά ως στρατιωτικός συντάκτης καθημερινά: «Η κατάσταση στις ένοπλες δυνάμεις δεν είναι όπως ήταν πριν μερικά χρόνια λόγω μνημονίου. Πλησιάζουμε το σημείο όπου η κατάσταση τείνει να γίνει μη αναστρέψιμη. Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν κάποια οπλικά συστήματα που συντηρούνται, όταν όμως δεν θα μπορούν να συντηρηθούν θα κανιβαλίζονται και η εκπαίδευση θα πέσει κατακόρυφα».
Συμπλήρωσε ότι «έχουμε λιγότερα οπλικά συστήματα, λιγότερη εκπαίδευση, λιγότερο ικανό προσωπικό, οι δαπάνες έχουν κοπεί πάνω από 50%».
Επίσης, μίλησε και για τους  μισθούς που έχουν κοπεί και έχουν πέσει κατακόρυφα. Χαρακτηριστικά ανέφερε «1200 ευρώ στους πιλότους που αναχαιτίζουν Τούρκους. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, που παίρνει τις πιο σημαντικές αποφάσεις, παίρνει περίπου 2000 με 2050 ευρώ και είναι ένας σε όλες τις ένοπλες δυνάμεις. Ενώ ένας ιπτάμενος σμηναγός ανύπαντρος παίρνει 1200 ευρώ καθαρά, ο αρχηγός σμήνους και σηκώνεται κάθε μέρα μπορεί και δύο φορές τη μέρα».
«Όταν σηκώνεις το αεροπλάνο για να αναχαιτίσεις τον εχθρό αφήνεις πίσω μια οικογένεια, ποιος θα φροντίσει αυτή την οικογένεια;»
Ο κύριος Τσουγκαράκης στη συνέχεια της συζήτησης ανέφερε ότι: «Το ένα σενάριο είναι ότι δεν έχουμε πλέον νέους να υπηρετήσουν γιατί φεύγουν στο εξωτερικό, από την άλλη γερνάει ο ελληνικός στρατό αφού δεν αναπληρώνονται τα κενά».
Επίσης δήλωσε ότι: «Οι Έλληνες στρατιωτικοί είναι έμπειροι και αγαπούν αυτό που κάνουν γιατί αγαπούν την πατρίδα τους. Όμως η οικονομική κρίση έπληξε και τις ένοπλες δυνάμεις».
«Εμείς αυτό που θα κάνουμε θα το κάνουμε και με 500 ευρώ, όταν όμως σηκώνεις το αεροπλάνο για να αναχαιτίσεις τον εχθρό αφήνεις πίσω μια οικογένεια, ποιος θα την φροντίσει, τώρα καταργήθηκαν και οι συντάξεις χηρείας, ποιος θα φροντίσει τις οικογένειες μας» συμπληρώνει ο κος Τσουγκαράκης.
Ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «Ο στρατιωτικός είναι εσωτερικός μετανάστης. Όταν κάθε 3 χρόνια πρέπει ειδικά οι υπηρετούντες ξηρά να μετακινηθούν πως θα νοικοκυρευτούν. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι σύζυγοι των στρατιωτικών δεν μπορούν να εργαστούν. Αυτό γίνεται κάθε 3 χρόνια για 40 χρόνια. Πως θα στήσουμε νοικοκυριό».
Ανέφερε μάλιστα ότι η υπηρεσία δεν πληρώνει τίποτα για το σπίτι και την μετεγκατάσταση: «Πιπέρι στο στόμα, δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα» είπε χαρακτηριστικά.
«Ειδικά στην παραμεθόριο και στα νησί του Αιγαίου, γίνεται σφαγή από τους τοπικούς παράγοντες για το ποιος θα αυξήσει τα ενοίκια για να νοικιάσουν οι στρατιωτικοί». Συμπλήρωσε ολοκληρώνοντας «Με 31 χρόνια υπηρεσίας ένας συνταγματάρχης παίρνει 1700 ευρώ με το ζόρι, όταν το ενοίκιο στην επαρχία για παράδειγμα είναι το λιγότερο 500 ευρώ. Δεν μας βοηθάνε, μόνο αγάπη μας δίνουν, πολλή αγάπη».




Στα 34 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων η οποία μέσω της εκμετάλλευσής της θα αποδώσει έσοδα που θα μοιραστούν στα στελέχη, δήλωσε ο κατάπτυστος δηθεν υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος,

Αυτά ρε ξεφτιλισμένε είναι περιουσία του Κολοκοτρώνη και των άλλων ηρώων που ελευθέρωσαν την χώρα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...