Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Μπαράζ προκλητικών δηλώσεων από τους Τουρκαλάδες.



Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται πλέον οι ελληνοτουρκικές σχέσεις με την Άγκυρα να εξακολουθεί ένα πολυμέτωπο παιχνίδι πρόκλησης με φόντο το Αιγαίο και την πολιτική ηγεσία της να βγάζει και... γλώσσα εναντίον της Ελλάδας, εγείροντας διαρκώς θέμα «γκρίζων ζωνών» σε ό,τι αφορά τα νησιά μας και αμφισβητώντας ό,τι αφορά στην εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.
Σήμερα, ο ανεκδιήγητος  υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας απείλησε την Ελλάδα με πόλεμο καθώς όπως είπε αν δεν προσέξουμε «θα προκληθεί κάποιο δυστύχημα μη αποκαταστάσιμο»
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Χουριέτ και ζήτησε από τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο να «συνετιστεί και να μαζέψει το μυαλό στο κεφάλι» λέγοντας μάλιστα ότι προκαλεί αναφερόμενος στην χθεσινή ρίψη στεφάνου στην θάλασσα των Ιμίων για τα αδικοχαμένα στελέχη του ΠΝ που έχασαν την ζωή τους στις 31 Ιανουαρίου του 1996

Ο  Μεβλούτ Τσαβούσογλου απείλησε την Ελλάδα με πολεμικό επεισόδιο το οποίο χαρακτήρισε ως «ατύχημα».
Ανέφερε πως μπορεί να υπάρξει επεισόδιο, λόγω αυτής της «προκλητικής» συμπεριφοράς και όπως λέει «ο Θεός να φυλάει (Αλλάχ στο τουρκικό κείμενο) αν γίνει ένα δυστύχημα ανεπιθύμητο αποκατάσταση δεν υπάρχει.»
Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι «ο συνέταιρος της κυβέρνησης Τσίπρα, που είναι ο ηγέτης της ακροδεξιάς, είναι ταυτόχρονα και Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας. Αυτός ο Υπουργός προκαλεί συνεχώς. Η Ελλάδα από παλιά κάνει προκλητικές ενέργειες. Εμείς συμπεριφερόμαστε με λογική για να μην υπάρχει ένταση με την γείτονά μας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Τούρκος βουλευτής του ισλαμιστικού κόμματος (AKP) του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Χουσεΐν Κοτσαμπιγίκ, δεν δίστασε να απειλήσει ανοιχτά την Ελλάδα με πόλεμο, δηλώνοντας μέσω Twitter χαρακτηριστικά: «Προειδοποιώ την Ελλάδα: Το 1996 γλιτώσατε χάρη στη δειλία ενός ναυάρχου. Μην παίζετε μαζί μας το παιχνίδι των Καρντάκ (σ.σ τουρκική ονομασία για τα Ίμια) γιατί θα σας χτυπήσουμε».



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...