Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Φυλακή και τουρισμός είναι διαφορετικά πράγματα.



Και τα νησιά τα θέλουν οι της Ε.Ε ως ανοικτές φυλακές.
Η παύση του πιλοτικού προγράμματος παροχής βίζας στα λιμάνια, με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προβάλλεται από πολλά τουρκικά ΜΜΕ ως «Άσχημα νέα για την Τουρκία». Και αυτό γιατί μέχρι τώρα χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη διαδικασία και γραφειοκρατία, υπήρχε δυνατότητα για προσωρινή βίζα ολίγων ημερών που χορηγούνταν σε πολλούς Τούρκους τουρίστες για να επισκεφτούν τα ελληνικά νησιά. Η προσωρινή βίζα χορηγούνταν στα ελληνικά νησιά, μόλις έφτανε ο τουρίστας.
 H Ευρωπαϊκή Επιτροπή βάζει τέλος σ’ αυτό το πετυχημένο πρόγραμμα, στερώντας στην ουσία την μόνη ελπίδα των νησιών του Αιγαίου, για μικρή τουριστική ανάκαμψη. Ανάσα στην τουριστική κατακόρυφη πτώση των νησιών, αποτελούσαν οι Τούρκοι τουρίστες, οι οποίοι χάρη σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα που είχε επιτυχία, τους έδινε την ευκαιρία να ταξιδεύουν στο Αιγαίο με βίζα – εξπρές που εκδιδόταν επί τόπου. Oμως η Ε.Ε αποφάσισε ότι δεν θα εφαρμοστεί για το 2017 η Πιλοτική Βίζα για τα νησιά του Αιγαίου Πελάγους.
Από τα δημοσιεύματα προκύπτει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να εξαφανίσει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ειδικά την Λέσβο και να τα τιμωρήσει. Με άλλα λόγια κάποιοι αποφάσισαν ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και η Λέσβος θα μπορούν να δέχονται μόνο λαθρομετανάστες και δήθεν πρόσφυγες, αλλά όχι τουρίστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...