Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Πολύ …λάδι, και …τηγανίτα τίποτα;




Η χθεσινή ειδησεογραφία φέρνει τη Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και πάλι στο προσκήνιο, με την πρωτοβουλία του Μιχάλη Σάλλα να αυξήσει τη συμμετοχή του σε αυτή, στο 21,50%, εισρέοντας νέα κεφάλαια. Ως στρατηγικός πλέον επενδυτής, ο Σάλλας κατέθεσε αίτηση στην Τράπεζα της Ελλάδος για τη χορήγηση της απαιτούμενης έγκρισης, κάτι που αναμένεται να δώσει «φτερά» στα νέα σχέδια Σάλλα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι προς το παρόν, η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα συνεργάζεται με πάνω από 83.000 συνεταιρισμούς, έχει μεγάλο ύψος καταθέσεων και στηρίζει με παροχή ρευστότητας μικρομεσαίες ελληνικής επιχειρήσεις.
Με 47 καταστήματα στην Κρήτη και 54 πανελλαδικά, δίνει το παρών στο χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τους οποίους χρηματοδοτεί κατά προτεραιότητα, καθώς το 85% του δανειακού της χαρτοφυλακίου απευθύνεται σε μμε.
Συνολικά τα δάνειά της ανέρχονται σε 1,6 δις ευρώ και οι καταθέσεις της στο 1 δις ευρώ. Το ενεργητικό της είναι αξίας 1,4 δις ευρώ.  Απασχολεί 391 άτομα.
Το 2015, τα μετά φόρων κέρδη της Παγκρήτιας ανήλθαν σε 3 εκατ ευρώ. Καταστήματα διατηρεί και στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τη Μήλο. Στην Κρήτη, το μερίδιο αγοράς στις καταθέσεις φθάνει το 13% και στο Νομό Ηρακλείου ξεπερνάει το 20%.
Όπως ανακοινώθηκε χθες, ολοκληρώθηκε ο απαιτούμενος έλεγχος στοιχείων της Παγκρήτιας Τράπεζας (due diligence - AQR), βάσει του Συμφώνου Αμοιβαίας Κατανόησης και Εμπιστευτικότητας (MOU) που είχε υπογραφεί στις 29/11/2016 με τον κ. Μιχάλη Σάλλα, στο πλαίσιο του ενδιαφέροντός του να συμμετάσχει στο κεφάλαιο της Τράπεζας ως Στρατηγικός Επενδυτής.
Κατόπιν τούτου, η εταιρεία LYKTOS PARTICIPATIONS A.E. αποφάσισε τη συμμετοχή της στην Αύξηση Κεφαλαίου της Παγκρήτιας, καταθέτοντας ήδη το ποσό της συμμετοχής της στον ειδικό λογαριασμό Αύξησης Κεφαλαίου της Τράπεζας, που της επιτρέπει να αποκτήσει ποσοστό 21,50% του συνεταιριστικού της κεφαλαίου.
Και μπλα..μπλα..μπλα.

Όμως ποια είναι  η εταιρεία LYKTOS PARTICIPATIONS A.E. του Σαλλα που θα αποκτήσει το 21% της τραπέζης ;

Ξεκίνησε με 24.000 ευρώ μετοχικό κεφάλαιο, και στην συνέχεια το αύξησε κατά 300.000 ευρώ όπως μπορείτε δείτε εδώ .

Πόσο αξίζει δηλαδή το 21% της Παγκρήτιας τράπεζας ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...