Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ακόμη, ότι παίζει μπάλα ο Τραμπ, και όχι ο …άμπαλος …Ομπάμιας.



Εκτιμάται ότι η ελληνική οικονομία θα καταγράφει μακροπρόθεσμα ανάπτυξη μόλις 1% το χρόνο! Την ίδια στιγμή εκτιμούν ότι την περίοδο 2022 – 2040 ο ευρωπαϊκός μ.ο. ανάπτυξης θα είναι 1,3%. Σε αυτή την περίπτωση, και καθώς λαμβάνεται υπόψη το κατά κεφαλήν ΑΕΠ εκτιμάται ότι μέχρι το 2040 τα επίπεδα διαβίωσης των Ελλήνων μετά βίας θα είναι στο 63% του ευρωπαϊκού μ.ο.!
Το Ταμείο, εκτιμά ότι τα επίπεδα διαβίωσης των Ελλήνων θα συνεχίσει την πτωτική του πορεία, αφού η «ψαλίδα» με την υπόλοιπη Ευρώπη θα συνεχίζεται, με αποτέλεσμα να φθάσουν το 2040 το 55% του ευρωπαϊκού μ.ο.
Με την  έκθεση αυτή το ΔΝΤ πετάει το μπαλάκι στους Ευρωπαίους, για να λύσουν εκείνοι τις επόμενες μέρες (με πρώτο «σταθμό» το Euroworking Group της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου) τον «γόρδιο δεσμό» για το ελληνικό ζήτημα.
Η θέση που παίρνει ΔΝΤ στη φάση αυτή, με βάση την έκθεση, είναι ξεκάθαρη:
– Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ είναι «εξαιρετικά μη βιώσιμο». Άρα δεν μπορεί να μετάσχει δανειοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα παρά μόνον υπό όρους: μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους από τους Ευρωπαίους δανειστές ή/και πρόσθετα μέτρα λιτότητας από την χώρα μας.
– Η Ελλάδα δεν χρειάζεται πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, αλλά «μεταρρυθμίσεις»: ανατροπές σε συντάξεις, δημόσιο, φορολογία.
– Οι στόχοι για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% από το 2018 και μετά, όπως προβλέπει το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα,  «δεν υπάρχουν». Προβλέπει 1%-1,5% μεσο-μακροπρόθεσμα το πολύ.
– Τονίζει πως η ελάφρυνση χρέους που πρόσφερα οι Ευρωπαίοι δεν αρκεί και ζητά μεγαλύτερη. Το «τερματίζει» όμως ζητώντας επέκταση των αποπληρωμών ακόμα και έως το 2070.
–  Αν η Ελλάδα τελικώς αναλάβει δέσμευση για υψηλά πλεονάσματα μεσοπρόθεσμα (πάνω από 1,5% του ΑΕΠ)  τότε θα απαιτούνταν «σκληρές αποφάσεις» (credible reforms) που θα έκλειναν την «τρύπα», επειδή δεν θα καταστεί εφικτή η ανάκαμψη.
Τέλος επιμένει σε νέα μέτρα 4.5 δις ευρώ πράγμα που έχει αποδεχτεί ο Τσίπρας με μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου,  αλλά ψάχνει να βρει τον τρόπο να το σερβίρει στους ιθαγενείς.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το 1/3 δεν λενε οτι εχουν εφαρμοσει απο οσα τους εχουν ζητησει- ψηφισει; Ε για τα 2/3 γινεται ολη η μανουρα, για αυτο κλωτσανε οι Συριζαιοι και το παιζουν καμποσοι, γιατι εαν τα εφαρμοσουν ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ, ΕΞΑΤΜΙΣΤΗΚΑΝ απο το πολιτικο γιγνεσθαι!
Θα το τραβηξουν οσο παει παιζοντας και καλα τους σκληρους και θα μας παρει ο διαολος, ετοιμασου για τα χειροτερα. Ποια ειναι τα χειροτερα;
Τα ξερεις καλυτερα απο εμενα.
Εγω ο γραφικος βλεπω σε καθημερινη βαση σεισμους 4.5 - 5.5 Ριχτερ σε ολη τη χωρα, η Ιταλια που ειναι διπλα μας εχει ισοπεδωθει απο τους σεισμους, κατι για 9 Ριχτερ στη Ροδο εχω διαβασει οτι θα συμβει και αμεσως μετα θα μας την πεσει ο Τουρκος, ειπαμε γραφικος ειμαι, κατι οι Τουρκικες προκλησεις που βρισκονται σε εξαρση το τελευταιο δεκαημερο, Brexit αλλαγη πλευσης της Αμερικανικης πολιτικης που στοχευει ολοφανερα στο νεο "Χιτλερ" της Γερμανιας, για διαλυση της Ε.Ε ΔΙΑΒΑΖΩ τις τελευταιες ωρες, το παγκοσμιο κεφαλαιο που θα τραβηξει πισω οπως ελεγε και ενας Μακαριστος Γεροντας, ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΟΙ "ΓΡΑΦΙΚΕΣ" ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ, αδερφε μου.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...