Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Αργά η γρήγορα τον Σουλτάνο, θα τον βρούμε μπροστά μας.



Και μετά ως Έλληνες θα αρχίσουμε πάλι να δημιουργούμε ….Νέα Θράκη, Νέα Δωδεκάνησα, Νέα Σάμο και πάει λέγοντας.
Ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων και Πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί ανακοινώνει την υποστήριξη του κόμματος του στην συνταγματική αναθεώρηση που προωθεί το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έρχεται σε συμφωνία με το Κίνημα των Γκρίζων Λύκων για την δημιουργία του νέου πολιτεύματος της γειτονικής χώρας.
Ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων και Πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΚΕΔ), Ντεβλέτ Μπαχτσελί ανακοινώνει την υποστήριξη του κόμματος του στην συνταγματική αναθεώρηση που προωθεί το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).
Το ΚΕΔ ανακοινώνει την υποστήριξη του στα νέα σχέδια του ΑΚΡ με αντάλλαγμα την τήρηση «αποφασιστικής» γραμμής σε μια σειρά «εθνικών ζητημάτων». Η συγκεκριμένη προϋπόθεση της συνεργασίας επιφυλάσσει μεγάλο αντίκτυπο για πολλά ζητήματα που αφορούν το μέλλον της περιοχής και φυσικά το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά.
Μετά το τελικό πράσινο φως του ΚΕΔ, η κυβέρνηση του ΑΚΡ ετοιμάζεται να οδηγήσει την χώρα σε δημοψήφισμα για το νέο σύνταγμα, το αργότερο στα μέσα του 2017.
Για την κυκλοφορία απειλητικών μηνυμάτων, τα οποία ξυπνούν αναμνήσεις από άλλες εποχές κάνουν λόγο Τουρκοκύπριοι πολίτες.
Όπως σημειώνει η «Καθημερινή», σύμφωνα με μαρτυρίες, τις τελευταίες ώρες, σε διάφορες περιοχές των Κατεχομενων κυκλοφορούν απειλητικά μηνύματα, το περιεχόμενο των οποίων σχετίζεται με την διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.
Η ακτιβίστρια Μινέ Μπαλμάν, μιλώντας στην Κ δηλώνει ότι τα μηνύματα, που όπως δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις έχουν γραφτεί σε γραφομηχανή, κυκλοφόρησαν στην Μόρφου και στην Λευκωσία.
Απέναντι στην νέα εξέλιξη οι Τουρκοκύπριοι δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους, με πολλούς συμπολίτες να κάνουν τακτικές της Οργάνωσης ΤΜΤ, οι οποίες είχαν κάνει αισθητή την παρουσία τους στο τ/κ πολιτικό προσκήνιο την περίοδο του Σχεδίου Αννάν.
Εν τω μεταξύ, Τουρκοκύπριοι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι χθες, μετά το τέλος μιας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο που στεγάζει το τ/κ συνδικάτο δασκάλων, εθνικιστικοί κύκλοι απείλησαν τον συνδικαλιστή Σενέρ Ελτζίλ και τον τ/κ συνδικάτο με το χαρακτηριστικό σύνθημα της περιόδου 60’ «ενδέχεται να έρθουμε ανεπάντεχα μια νύχτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...