Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Δεύτε ...λάβετε …φως

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα...

Ο ….' ιπτάμενος πάτερ '





Η "μοναδική" πρώτη Ανάσταση στην Ευαγγελίστρια Χίου . Ο ιπτάμενος ιερέας σκόρπισε δαφνόφυλλα σύμβολα της νίκης του Χριστού. Την ίδια ώρα οι πολυέλαιοι της εκκλησίας κουνήθηκαν -σαν από σεισμό- και οι πιστοί χτύπησαν τις πάγκες, τα στασίδια, συμμετέχοντας με αυτό τον ιδιαίτερα ηχηρό τρόπο στη χαρμόσυνη είδηση της Ανάστασης του Κυρίου.

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα...

Η Μέρκελ έχει σκοτώσει λιγότερους; Αυτήν γιατί δεν την δικάζουν;



Στην Ελλάδα έχουμε πάνω από δέκα χιλιάδες θύματα χωρίς τα… εμφράγματα από τις αποφάσεις της. Tι περιμένουν; να φτάσει ενενήντα χρονών ;

Η σύλληψη και η παραπομπή σε δίκη του  Reihold Hanning ήταν ένα από τα γεγονότα  που συγκλόνισαν την Γερμανία πριν λίγους μήνες. Και αυτό γιατί μέσω του 94χρονου πλέον Ηanning η κοινή γνώμη της χώρας ψάχνει για μία ακόμα φορά την εξιλέωση αλλά βρίσκει και την ευκαιρία να συζητήσει ξανά -και ίσως πιο ψύχραιμα πια- την πιο σκοτεινή περίοδο της ιστορίας της.

Ο Reinhold Hanning κατηγορείται ότι ήταν στις ομάδες που έκαναν τις επιλογές για το ποιοι φυλακισμένοι θα πήγαιναν για εργασία και ποιοι θα πήγαιναν για εκτέλεση στους θαλάμους αερίων. Το κατηγορητήριο μάλιστα τον φέρνει υπεύθυνο για την τύχη του απίστευτου αριθμού των 170.000 ανθρώπων (Εβραίων και όχι μόνο).

Ο ίδιος ο 94χρονος Hanning είπε στο δικαστήριο ότι μετανοιώνει που υπήρξε μέρος αυτής της «εγκληματικής οργάνωσης» όπως την ονόμασε, που σκότωσε τόσους πολλούς ανθρώπους και προκάλεσε τόσο πόνο.

«Ντρέπομαι που εν γνώσει μου άφησα να γίνουν τόσα εγκλήματα και δεν έκανα τίποτα να τα αντιπαλέψω» είπε ο πρώην αξιωματικός των SS, καθισμένος ο ίδιος πλέον στο αναπηρικό του καροτσάκι μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου στην πόλη Detmold.

Oι επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος εκφράζουν την ικανοποίησή τους με την απόφαση του κατηγορουμένου να σπάσει την σιωπή του σε μία δίκη που όπως όλα δείχνουν θα είναι μία από τις τελευταίες (αν όχι η τελευταία) στην Γερμανία.

«Έμεινα σιωπηλός για όλη μου τη ζωή» είπε στο δικαστήριο ο Hanning. «Προσπάθησα να ξεπεράσω εκείνη την περίοδο, όμως το Άουσβιτς ήταν ένας πραγματικός εφιάλτης. Θα ευχόμουν να μην είχα βρεθεί ποτέ εκεί. Άνθρωποι πυροβολούνταν, εκτελούνταν με αέρια, καίγονταν. Μπορούσα να βλέπω τα πτώματα να πετιούνται από εδώ και από εκεί. Μύριζα τα καμένα σώματα, γνώριζα από μακριά την μυρωδιά καμένων σωμάτων» είπε στην δήλωσή του στο δικαστήριο.

Πάντως ο πρώην αξιωματικός αρνείται ότι ο ίδιος είχε αναμιχθεί στην μαζική εκτέλεση ανθρώπων, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν στο μέρος του στρατοπέδου όπου δεν γίνονταν οι εκτελέσεις με αέρια. Πάντως, παρά το γεγονός ότι η κατηγορίες που βαραίνουν τον Hanning δεν έχουν να κάνουν με άμεση εμπλοκή του στης εκτελέσεις, οι δικαστές τον κατηγορούν ότι διευκόλυνε την σφαγή με την ιδιότητα ως φύλακα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρσι, ένα Γερμανικό δικαστήριο καταδίκασε τον Oskar Groening, 94 ετών, σε φυλάκιση τεσσάρων ετών για την ανάμιξή του στον θάνατο πάνω από 300.000 ανθρώπους. Ενώ ένας ακόμα άνδρας, μέλος και αυτός των SS πέθανε στις αρχές του μήνα, στα 93 του, λίγο πριν οδηγηθεί και αυτός σε δίκη. Στην περίπτωση του Henning η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί, και η απόφαση αναμένεται στις 27 Μαΐου.

 

ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΙΜΑΤΟΣ: ΜΕΤΡΑ 45 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΞΙ «ΠΕΤΡΙΝΑ» ΧΡΟΝΙΑ




Διαβάστε περισσότερα για το θέμα...

Ίσως είναι η μόνη πολιτικός που μπορεί να κυκλοφορήσει ελεύθερα στα Εξάρχεια.



Στα Εξάρχεια, τα οποία και γνωρίζει καθώς εκεί στεγάζεται το δικηγορικό της γραφείο, επέλεξε να στεγάσει το νέο της κόμμα η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η «Πλεύση Ελευθερίας» λοιπόν σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, βρήκε στέγη σε ένα κλασικό κτίριο στην οδό Ιπποκράτους, στη Νεάπολη Εξαρχείων, πάνω ακριβώς από το εστιατόριο «Κονσερβοκούτι», όπου μαζεύεται αρκετή νεολαία.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που ανεβαίνουν στον πάνω όροφο είτε από περιέργεια για να δουν τα νέα γραφεία της Ζωής είναι για να γραφτούν ως μέλη, είτε ακόμη να προσφέρουν εθελοντική εργασία, αναφέρει το δημοσίευμα.
Εκεί οργανώνεται και η Νεολαία του κόμματος, την ευθύνη της οποίας έχει αναλάβει ο Δημήτρης Κομνηνός, γιος του ηθοποιού Λάκη Κομνηνού και της δημοσιογράφου Τζώρτζιας Κοντράρου.

 


Διαβάστε περισσότερα για το θέμα...

Κινδυνεύουν να φάνε μέχρι...πέντε χρόνια φυλακή.




Εκτός εάν στους Αθηναίους πολίτες συμπεριλαμβάνουν και τους πακιστανο-αφγανους Αθηναίους.

Στη 1.00 το μεσημέρι της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί το φετινό εορταστικό γεύμα αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων.
Το πασχαλινό τραπέζι θα διοργανωθεί στο κλειστό γυμναστήριο του Ρουφ, από το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης.
Στο γεύμα, το οποίο αποτελεί προσφορά της Interamerican, θα συμμετάσχουν 1.000 Αθηναίοι πολίτες.  

Εάν πάντως ήταν χρυσαυγίτες θα είχαμε σίγουρα αυτόφωρη διαδικασία.

 

Απαγορεύονται τα συσσίτια μόνο για τους Έλληνες ...

 

Παράνομα τα μόνο για Έλληνες συσσίτια της Χρυσής Αυγής

 

Φυλάκιση έως πέντε χρόνια για «συσσίτια μίσους»



Διαβάστε περισσότερα για το θέμα...

Kαλή Ανάσταση …Καλό Πάσχα


Διαβάστε περισσότερα για το θέμα...

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Kαι εσύ …."ανθέλληνα"…. συνεχίζεις να ψωνίζεις από τα LIDL;



Δεν ξέρεις ότι βλάπτεις το μέλλον της τσέπης σου, της χώρας σου , και των παιδιών σου;

Κύριοι μπακάληδες μεγαλομπακάληδες των Lidl.
  Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία.
Τα s/m LIDL ΕΛΛΑΣ, συνεχίζουν την ίδια τακτική παράνομη και παραπλανητική τακτική σε βάρος των καταναλωτών, αξεδιάντροπα με κυριολεκτική σπορά της Ελληνικής Σημαίας παραπλανητικά και παρότι ήδη ανέλαβε η Εισαγγελία.
Ξέρεις, Γερμανέ Lidl Ελλάς, το να πουλάς φθηνά για να βοηθάς δήθεν την κυβέρνηση στον καιρό της φτώχιας που έσπειρες από την Ουνία, δεν πείθεις κανένα πως βοηθάς, πουλώντας σαν να είναι Ελληνικά προϊόντα, αυτά που φέρνεις από το Περού και την Ινδονησία και τα σημαιώνεις Ελληνικά. Κοροϊδεύεις και εξαπατάς και την Ελληνική Κυβέρνηση που κάνει πως δεν το καταλαβαίνει βουλιάζοντας και αυτήν, την Ελληνική Κυβέρνηση δηλαδή, και τους Έλληνες Καταναλωτές που είναι οι ίδιοι και Παραγωγοί. Το κάνεις σκόπιμα, αφού δεν είσαι ούτε βλάκας ούτε μ.λ.κ.ας.
press-gr.com


Διαβάστε περισσότερα για το θέμα...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...