Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Φεύγει η Λαγκάρντ, έρχεται ο Τομσεν;



Η Κριστίν Λαγκάρντ κρίθηκε ένοχη για αμέλεια, αλλά το γαλλικό δικαστήριο δεν της επέβαλε ποινή.
Στη δίκη, η διευθύντρια του ΔΝΤ κατηγορούνταν ότι απέτυχε να εμποδίσει να αποζημιωθεί με 400 εκατ. ευρώ ο επιχειρηματίας Μπερνάρντ Ταπί πριν από 8 χρόνια, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

Η απόφαση αυτή απειλεί να προκαλέσει νέα κρίση ηγεσίας στο Ταμείο, μετά από εκείνη που είχε προκληθεί όταν ο προκάτοχός της, Ντομινίκ Στρος Καν είχε παραιτηθεί το 2011, μετά από τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση.
Πάντως, η ίδια είχε αναχωρήσει από τη Γαλλία, για την Ουάσινγκτον, πριν από την έκδοση της απόφασης, όπως είπε ο δικηγόρος της στο Reuters.
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ δήλωσε ότι το συμβούλιο του Ταμείου θα συνεδριάσει σύντομα, για να εξετάσει τα αποτελέσματα της δίκης.

Δικαστής εξηγώντας γιατί δεν επιβλήθηκε ποινή επικαλέστηκε την καλή φήμη της Λαγκάρντ όπως και το διεθνές κύρος της, ως λόγους για τους οποίους το δικαστήριο δεν επέβαλε ποινή σε μία υπόθεση η οποία θα μπορούσε να επιφέρει ποινή έως και 1 χρόνου φυλάκισης, όπως σημειώνει το Reuters.
Ακόμη, στην απόφασή τους, οι δικαστές δεν είδαν αμέλεια στην απόφαση της Λαγκάρντ να επιδιώξει εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον Ταπί, αλλά είπαν ότι το γεγονός πως απέτυχε να «παλέψει» την αποζημίωση των 400 εκατ. ευρώ αποτέλεσε αμέλεια, που οδήγησε σε κακή χρήση δημοσίων πόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...