Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Άλλο ένα F-16 block 52+ μείον.



Νωρίς το απόγευμα, ξέσπασε φωτιά σε πολεμικό αεροσκάφος στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Χανίων.
Όπως ήταν αναμενόμενο επικράτησε πανικός στο αεροδρόμιο Χανίων και συγκεκριμένα στον τομέα που είναι τα στρατιωτικά αεροσκάφη, όταν το πολεμικό αεροσκάφος τύπου F16 της 115ΠΜ, λίγο πριν της τέσσερις το απόγευμα, κατά την προσγείωση του και κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι ώρας συνθήκες τυλίχθηκε στις φλόγες. Η φωτιά ξεκίνησε από την αριστερή  πτέρυγα του αεροσκάφους και επεκτάθηκε ταχύτατα.
Ο πιλότος πρόλαβε και απομακρύνθηκε, την ώρα που  οι πυροσβεστικές δυνάμεις έριχναν νερό στο αεροσκάφος που καιγόταν διαφεύγοντας από το ρύγχος, και όχι από τις πτέρυγες όπως γίνεται κανονικά.
Στο αεροσκάφος πάντως έχει καταστραφεί όλη η αριστερή πτέρυγα και μέρος της ατράκτου και θεωρείται οριστική απώλεια. Το F-16 έφερε εκπαιδευτικά βλήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πιλότος που κατάφερε τελευταία στιγμή να βγει από το αεροσκάφος υπέστη σοβαρά εγκαύματα. Από το αεροσκάφος ακούστηκαν εκρήξεις πιθανόν από τις δεξαμενές καυσίμων ενώ υπέστη σοβαρές βλάβες. Αρχικά η ΠΑ είχε προμηθευτεί 60 F-16 block 52+ και πλέον απομένουν 36 μονοθέσια και 18 διθέσια, σύνολο 54 αεροσκάφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...