Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

To στέλνει κανονικά το γράμμα η κουφαλίτσα o Eρντογάν.



Το θέμα δεν είναι πλέον εάν μας την πέσει, αλλά πότε. Πάντως όσο έχουμε υπουργό τον ψεκασμένο πολέμαρχο, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.
Σε νέες προκλήσεις, στις οποίες εγείρει εκ νέου θέμα συνόρων από το Ιράκ μέχρι τη Βοσνία και στις οποίες εμπλέκει μέχρι και τη Θεσσαλονίκη, προχώρησε το Σάββατο ο τουρκαλάς Ερντογαν.
Σχολιάζοντας την άρνηση του πρωθυπουργού του Ιράκ, Χάιντερ αλ Αμπάντι, να δεχτεί τη συνδρομή τουρκικών δυνάμεων στη μάχη για την εκδίωξη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους από τη Μοσούλη, ξεσπάθωσε εκ νέου, καθώς, όπως σχολίασε, εξακολουθεί να θεωρεί ότι η Μοσούλη βρίσκεται εντός της σφαίρας επιρροής της Άγκυρας.
«Κάποιοι αδαείς λένε, τι σχέση έχει η Τουρκία με το χώρο από το Ιράκ μέχρι τη Βοσνία; Αυτή η γεωγραφία είναι μέρος της ζωής μας. Μπορούμε να πούμε πως δεχτήκαμε τα σημερινά σύνορα, τις εδαφικές απώλειες, λόγω των συνεχόμενων πολέμων για να πάρουμε μια ανάσα…» δήλωσε σε ομιλία του ο Ερντογάν και πρόσθεσε ότι τα σύνορα αυτά δεν τα αποδεχτήκαμε ελαφρά την καρδία.
«Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι τα εδάφη στα οποία γεννήθηκαν και μεγάλωσαν ηγετικές μορφές, που ίδρυσαν το σημερινό κράτος, έμειναν εκτός των συνόρων του νέου κράτους. Ξέρετε πού και τι εννοώ» πρόσθεσε, κάνοντας ευθεία αναφορά στον Κεμάλ και τη Θεσσαλονίκη, εκτός εάν το μυαλό του ήταν στην Μογγολία από όπου προέρχονται.
Εντούτοις, σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, σημείωσε διπλωματικά: «Ακόμη και αν αυτό πλακώνει την καρδιά μας, σεβόμαστε τα γεωγραφικά σύνορα όλων των χωρών»… εκτός αυτών που έχουμε βάλει στο μάτι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...