Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Κάνεις τον «δύσκολo»; Πάρε ένα σεισμό να βάλεις… μυαλό.




Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση σε όλη την κεντρική Ιταλία. Κατά τις πρώτες πληροφορίες είχε μέγεθος 6,4 βαθμών.
Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) ανέφερε ότι η δόνηση είχε μέγεθος 5,6 βαθμών και επίκεντρο περιοχή 66 χλμ. από την Περούτζα.
Δυο άνθρωποι τραυματίσθηκαν από τον σεισμό που σημειώθηκε στις 19.11 απόψε στην κεντρική Ιταλία. Μετά από την κύρια σεισμική δόνηση, σημειώθηκε μια σειρά μετασεισμικών δονήσεων.
Περιορισμένες υλικές ζημιές σημειώθηκαν στο υπουργείο εξωτερικών της Ρώμης, το οποίο και εκκενώθηκε για περαιτέρω ελέγχους.
Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι έλεγχοι της Πολιτικής Προστασίας θα συνεχισθούν όλη νύχτα, κυρίως σε απομονωμένες περιοχές, κοντά στα χωριά Βίσο και Kαστελσαντάντζελο Σουλ Νέρα.
Περίπου εκατόν πενήντα κάτοικοι εγκατέλειψαν τα προσωρινά καταλύματά τους στην περιοχή Αρκουάτα Ντελ Τρόντο μετά τον σεισμό ενώ σε πολλές άλλες περιοχές της περιφέρειας Μάρκε, όπου υπάγεται η Αρκουάτα Ντελ Τρόπο, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.
Το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης των 5,4 βαθμών είναι μόλις 10 χιλιόμετρα — που σημαίνει ότι είναι επιφανειακός. Το επίκεντρό του εντοπίστηκε στο χωριό Βίσο της περιφέρειας Μάρκε.
Το ιταλικό ινστιτούτο ηφαιστειολογίας και σεισμολογίας έκανε γνωστό ότι η σημερινή δόνηση συνδέεται με εκείνη της 24ης Αυγούστου, η οποία στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν τριακόσιους ανθρώπους.
Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

H.A.A.R.P. (ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΥΨΗΛΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΟΣ)
ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΞΗΓΟΥΝΤΕ !!!!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΙΧΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ !!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...