Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Γιατί φεύγουν τα αμερικανάκια από την Τουρκία;



Άρον άρον  φεύγουν οι Αμερικάνοι από την Τουρκία, τουρίστες, αλλά και οι διπλωματικές αντιπροσωπίες.  
Η διαδικασία έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα , και το φαινόμενο από την Κυριακή έχει ενταθεί.
Από την Κυριακή το πρωί παρατηρείται έντονη κίνηση στα αεροδρόμια Κωνσταντινούπολης και Άγκυρας από Αμερικανούς, αλλά και από άλλους Ευρωπαίους, κυρίως υπαλλήλους των διπλωματικών αντιπροσωπειών και όχι μόνο, που εγκαταλείπουν ομαδικά την Τουρκία ενώ οι φήμες οργιάζουν για επικείμενες πολύ σοβαρές εξελίξεις.
Η επίσημη πρόφαση για την ομαδική αποχώρηση είναι ότι υπάρχουν πληροφορίες για επικείμενες τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλη την Τουρκία που θα πλήξουν και τις διπλωματικές αντιπροσωπείες των Αμερικανών και όχι μόνο.
Πίσω όπως από αυτή την επίσημη δικαιολογία οργιάζει ένα παρασκήνιο φημών ακόμα και για επικείμενο νέο πραξικόπημα. Είναι χαρακτηριστικό και το twitter του Αμερικανού πρέσβη στην Άγκυρα, John Bass, ο οποίος επισημαίνοντας την κατάσταση δεν παραλείπει να ευχαριστήσει και τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας για τα έκτακτα μέτρα που έχουν λάβει εν όψει σημαντικών γεγονότων, ιδιαίτερα στο αμερικανικό προξενείο Κωνσταντινούπολης.
Σε κάθε περίπτωση το κλίμα είναι και πάλι εκρηκτικό και πολλοί Τούρκοι σχολιαστές μιλούν για επικείμενες ραγδαίες εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...