Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Με ροζουλί πορδές δεν βάφουν αυγά. Κάνουν όμως ...κρότο.



Μπορεί να ονειρεύεται ο Καμμενος να γίνει ποιο πλούσιος από τον ..Ακη  αλλά όσο είμαστε υπό την γερμανική δημοσιονομική “μπότα” δεν έχουμε “ούτε μαντήλι να κλάψουμε”, πόσο μάλλον να δαπανήσουμε π.χ. 3-4 δισ. ευρώ έστω για μία Μοίρα F-35..
Λένε ότι ένα σμήνος από 30 (αρχικά) αμερικανικά F-35 είναι η ελληνική “απάντηση” στους Τούρκους οι οποίοι έχουν παραγγείλει ήδη 100 μαχητικά τελευταίας γενιάς.  Η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο μιας νέας Αγοράς του Αιώνα από τους υπερατλαντικούς συμμάχους απαντώντας με αυτό τον τρόπο στον μαρτυριάρη Πούτιν! Το κόστος του ενός μαχητικού αγγίζει τα 85.000.000 εκατ. δολάρια στη φτηνή του έκδοση.
Την ίδια ώρα ανακοινώθηκε πως τον Απρίλιο του 2018 σε ακριβώς 18 μήνες από σήμερα, τα δύο πρώτα stealth μαχητικά πέμπτης γενιάς F-35 θα προσγειωθούν με τα τουρκικά χρώματα στην αεροπορική βάση του Εσκί Σεχίρ.
Όπως ανακοινώθηκε από την κατασκευάστρια εταιρεία, οι παραδόσεις ξεκινούν και θα κλιμακωθούν με ρυθμό ενός αεροσκάφους ανά δίμηνο μέχρι το τέλος του 2018 και μετά από το 2019 ένα αεροσκάφος το μήνα.
Άρα το 2020 θα έχει ήδη ολοκληρωθεί η παράδοση μιας Μοίρας η οποία αναμένεται να κηρυχθεί επιχειρησιακή μέχρι το τέλος του ίδιου έτους!
Οι παραδόσεις θα κλιμακωθούν από τα μέσα του 2020 και θα φτάσουν τα δύο αεροσκάφη το μήνα μέχρι να ολοκληρωθεί η παραγγελία των 100 αεροσκαφών, η οποία υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2023!
Είναι ένας αριθμός τρομακτικός και ικανός να σκοτεινιάσει ο ουρανός πάνω από τα νησιά . Θα μπορούν να χτυπηθούν εύκολα οι κύριες βάσεις α/α άμυνας σε Σκύρο, Αττική, Θεσσαλονίκη, Ελευθερούπολη, Κρήτη και εν συνεχεία στις κύριες αεροπορικές βάσεις Λάρισας, Τανάγρας και Κρήτης. Δεν υπάρχει ραντάρ α/α συστήματος ή ραντάρ του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης, ακόμα και του EBM-145Η Erieye που να μπορεί να “δει” το F-35. Δεν υπάρχει κανένα ελληνικό ραντάρ που να μπορεί να ανιχνεύσει το F-35 που επιτυγχάνει μείωση της «ηχούς ραντάρ» (RCS Radar Cross Section) σε επίπεδα 0.0015 τ.μ.
 Κανένα από τα 3D ραντάρ διάταξης φάσης που λειτουργούν σε μικροκυματικές συχνότητες (RAT-31DL, S-743D, HR-3000, AN/TPS-70 και AR-327 Commander), αλλά και τα ΑΣΕΠΕ EMB-145H δεν μπορούν να “δουν” stealth μαχητικά.
 Όταν τα F-117A είχαν περάσει κατά την διάρκεια του Α’ πολέμου του Κόλπου επιστρέφοντας στην Βρετανία (και κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο) από την ελληνική επικράτεια, κανένα ελληνικό ραντάρ δεν τα είχε δει. Δεν μπορούσε να τα δει.
Το F-35 έχει διπλάσια καλύτερη stealth επίδοση από το F-117.
  Αν καταστραφεί το δίκτυο αεράμυνας και τα ραντάρ, δεν θα μπορέσουμε ούτε “να βήξουμε”, πολλώ δε μάλλον, να κάνουμε αντεπίθεση
Το 2020  υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει και η παραλαβή των βλημάτων αέρος-αέρος μακρού βεληνεκούς, το υπερ-ταχύ Meteor της MBDA το οποίο με ακτίνα δράσης 120 χλμ. που θα τα διανύει με ταχύτητα 6 Mach, αναμένεται να καταστήσει το F-35 όχι απλώς κυρίαρχο μαχητικό του Αιγαίου, αλλά και της Ανατολικής Μεσογείου, αφού τα ισραηλινά F-35 που ήδη παραλαμβάνονται, δεν θα είναι εξοπλισμένα με Meteor.
Την ίδια στιγμή οι Αμερικανοί επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα  που παρουσιάζουν τα υπερσύγχρονα μαχητικά που θέλουν να μας σπρώξουν .. Το πρώτο και πολύ βασικό πρόβλημα εντοπίζεται στο software με αποτέλεσμα το μαχητικό να χάνει το στόχο αλλά και να γίνεται εύκολα στόχος το ίδιο. Το δεύτερο πρόβλημα αφορά την αδυναμία επισκευής του και το 3ο πρόβλημα αφορά τον προβληματικό σχεδιασμό της καμπίνας η οποία μπορεί να σκοτώσει τον πιλότο σε περίπτωση εκτόξευσης. Παρόλα αυτά ακόμη κι αν γέρνουν τα ταλαίπωρα F-35 (όπως τα υποβρύχια του Ακη) εμείς λένε, ότι πρέπει να τα αγοράσουμε!
 Το δυσάρεστο είναι ότι στην περίπτωση των F-35 δεν μπορούμε να πούμε “Αγοράζουμε κι εμείς F-35” ή “F-15 Silent Eagle” και είμαστε “πάτσι” λόγω… αφραγκίας , εκτός εάν έχουμε…. Κόψει μέχρι τότε… δραχμές.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...