Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Βαίνωμεν προς… γελοιοποίηση.



Η γράνα θα υποσκάψει τον δρόμο προς την Τρυφηλότητα των ….Συβαριτών πολιτικών ;

«Εγώ είμαι ευγνώμων και τιμώμενος από την πρόταση που μου έκανε ο Πρωθυπουργός ο Τσίπρας, διότι δεν λαμβάνουν πολλοί τέτοια πρόσκληση, ούτε είναι παιχνίδι», δήλωσε αρχικά ο Βύρων Πολύδωρας στην ΕΡΤ.
Στη συνέχεια ο ίδιος αποκάλυψε τη συνομιλία που είχε με τον Πρωθυπουργό, όταν του προτάθηκε η Προεδρία του ΕΣΡ.
«Με πήρε στο τηλέφωνο και μου είπε: “Τι θα έλεγες Βύρωνα για πρόεδρος του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου;” Απάντηση: Ευχαριστώ, έχω πολλούς εχθρούς όμως, Πρόεδρε. “Έχεις και περισσότερους φίλους”. Σας μεταφέρω ενόρκως τον διάλογο», τόνισε ο Πολύδωρας.


Ο πρώην υπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της σημερινής ηγεσίας του κόμματος, υποστηρίζοντας ότι από χθες επιχειρείται η εκτέλεση του χαρακτήρα του, και, επιτιθέμενος ευθέως στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τόνισε ότι “δεν είμαι αρεστός, επειδή δεν είμαι φίλος του Χριστοφοράκου”.
Σύμφωνα με τον Βύρωνα Πολύδωρα, η εκστρατεία εις βάρος του εκκινεί από τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος τον είχε διαγράψει από τη Νέα Δημοκρατία την περίοδο της ηγεσίας του, και καταλόγισε στον πρώην πρωθυπουργό ότι “επιδιώκει την εξόντωσή μου”.


Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε μια μεγάλη ευαισθησία από τα ακυρωτικά δικαστήρια της Ελλάδας (Συμβούλιο της Επικρατείας, Ελεγκτικό Συνέδριο και Άρειο Πάγο) πέραν της συνήθους για τα τεκτενόμενα στη πολιτική. Απόντα και τα τρία στο θέμα της διαρκούς παράδοσης της Εθνικής κυριαρχίας αλλά και σε όσα συμβαίνουν, με πρώτο θέμα τη διάλυση της χώρας μέσα από τη μη τήρηση του συντάγματος. “Φωνάζει ο ένοχος για να φοβηθεί ο νοικοκύρης”, όπως λέει ο Ελληνικός λαός.
Διορίζανε και γκόμενες οι δικαστές και μιλάνε από πάνω τα συνδικαλιστικά τους όργανα αντί να πέσουν από τη ταράτσα με το κεφάλι προς τα κάτω… 
Το ΕΣΡ δεν αποφασίζει για τις άδειες των ΜΜΕ λόγω κάποιου άρθρου του συντάγματος αλλά λόγω υπάρχοντος νόμου. Να είναι ξεκάθαρο αυτό. Σε μια τελευταία πράξη ανδρισμού το παρεδέχθη και ο Παππάς, μόνο που όπως και ο Πολύδωρας δεν είπε όλη την αλήθεια . Το ΕΣΡ είναι για να κάνει ΜΟΝΟ έλεγχο του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου βάσει του συντάγματος και βάσει νόμου που συντάσσει η πολιτεία. Το ΕΣΡ δεν αποφασίζει βάσει συντάγματος για τον αριθμό αδειών ούτε πως αυτές θα δίνονται. Το κράτος με νόμο αποφασίζει και με υπάρχοντα νόμο έχει δώσει το δικαίωμα αυτό στο ΕΣΡ (με εξαίρεση τις άδειες εθνικής εμβέλειας για τις οποίες έγινε ο νόμος Παππά). Αυτό βέβαια είναι λάθος, καθότι το θέμα δεν είναι μόνο νομικό και δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος αλλά και τεχνολογικό  και οικονομικό. Τα υπόλοιπα είναι για τον ανεμιστήρα, για να μη πούμε κάτι βαρύτερο…
Στην Ελλάδα η δικαιοσύνη στο θέμα των Αδειών για τα ΜΜΕ δεν μίλησε αλλά σίγησε υπόπτως, πιθανόν και γιατί δεν γνώριζε και τί να πει. Αποικία είναι η χώρα…
Το θέμα του ψηφιακού παρόχου όπως και το θέμα του χάρτη συχνοτήτων στην επικράτεια απαιτεί άλλο νέο νόμο.
Ο αριθμός των μελλοντικών αδειών πρέπει να είναι περιορισμένος (το πολύ δύο) για δημοσιονομικούς λόγους και όχι για λόγους αγοράς, όπως έλεγε ο κ.Τσίπρας (για να μη φανούν οι “πηγές” του). Ο αριθμός αυτός μπορεί να επεκταθεί σε πολύ μεγαλύτερο (τουλάχιστον είκοσι), αν υπάρχουν ειδικές εγγυήσεις και ειδικός νόμος. Ποιός θα τον συντάξει; Ο Ροδόλφος Μορώνης;
Ποιός ξέρει από αυτά; O Πολύδωρας και ο πρόεδρος της επιτροπής που έδωσε τις άδειες και που απέτυχε;


 Καραγιαννίδης (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): Μας ξεφτιλίζετε με την επιλογή Πολύδωρα

 

«Πυρά» Κατριβάνου κατά Πολύδωρα: Τόσο γελοίος και τόσο δεξιός, ο ορισμός του υποψηφίου που δεν θέλουμε

 

Ελενα Ακρίτα: Αν δεν κάτσει ο Πολύδωρας υπάρχει πάντα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Πολύδωρας παίζει τον ρόλο του δούρειου ίππου για εισβολή στην άκρα δεξιά, αφού είναι γνωστές οι πολιτικές θέσεις του. Τα περί παλαιάς δεξιάς και κουραφέξαλα να τα αφήσουν . Πρόκειται περί φασιστόμουτρου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...