Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Θα συμφωνούσαμε μαζί σου παπά Ανδρέα…..




….εάν οι «φίλοι» σου δεν ηταν σφιχταγκαλιασμένοι με το… τέταρτο ράιχ. Βλέπε Φούχτελ και τα λιβανίσματα που του κάνετε στην Κρήτη.. Οπότε….
Ο εφημέριος Αγίου Γεωργίου Ανωγείων, Ανδρέας Κεφαλογιάννης, απάντησε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook στον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο, Οδυσσέα Πατεράκη.
Ο ίδιος συγκέντρωσε τα πυρά των χρυσαυγιτών εξαιτίας του κηρύγματος που είχε αναφωνήσει στην επέτειο του "Όχι", ενάντια στον φασισμό.
Ο πατέρας Ανδρέας γράφει χαρακτηριστικά:

«Άκου ΦΑΣΙΣΤΑ…

Τα εναντίον μου λιβελογραφήματα από χρυσαυγίτικους κονδυλοφόρους τα προσπερνάω, γιατί διάλογο με τους υμνητές του Ράιχ, που άφησε πίσω του 50 εκατομμύρια νεκρούς στην Ευρώπη, με τους νοσταλγούς των Νταχάου και των Άουσβιτς, τους συνεργάτες των Γερμανών, γνωστοί και ως "Γκεσταμπίτες", τους Φασίστες που ισοπέδωσαν το χωριό μου, τους χειροκροτητές και υποστηρικτές των Απριλιανών του ΄67, τους νεοφασίστες που δολοφονούν νέους ανθρώπους, τους νεοΝΑΖΙ που κηρύττουν το μίσος ΔΙΑΛΟΓΟ δεν ΚΑΝΩ.!!!!
Για όλους αυτούς έχει μιλήσει η ιστορία, η οποία τους έχει δικάσει και καταδικάσει.!
Ποτέ πια Φασισμός!!! Αρκετά τον έχει πληρώσει αυτός ο τόπος…Ας κλείσουμε μια και καλή στο ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ το αυγό του φιδιού»".

Ο Οδυσσέας Πατεράκης είχε αναρτήσει από τη δική του μεριά ένα επιθετικό κείμενο για τον πατέρα Ανδρέα:
"Κατ' αρχήν, Αυτός που λατρεύεις δεν είχε έτοιμο "άμβωνα". Ούτε και δεδομένο "ακροατήριο".  Τον πρώτο δεν τον απέκτησε ποτέ και το δεύτερο αγωνίστηκε να το κατακτήσει, και πάλι λίγοι έτειναν ευήκοον ους στα λεγόμενά του. Κι” αν κάποια στιγμή, "μετά βαΐων και κλάδων" τον υποδέχτηκαν οι "πολλοί", σε τρεις μόλις μέρες ζητούσαν επίμονα να σταυρωθεί, "άρον άρον".  Ό, τι ακριβώς δεν συμβαίνει με σένα. Που τα βρήκες όλα «στρωμένα» παπά. Μόνο που ο δικός σου ο κύριος ρόλος δεν είναι ο άμβωνας. Το κύριο μέλημά σου είναι να βρίσκεσαι στο Ιερό για να τελείς το μυστήριο. Ο άμβωνας είναι μια δευτερεύουσα λειτουργία στη Θεία Λειτουργία, εκτός κι αν θεωρείς πως υπερβαίνει σε αγιότητα την Αγία Τράπεζα, και πως ο από άμβωνος λόγος δύναται να επισκιάζει την Θεία Ευχαριστία. Αλλά κι ο άμβωνας δεν είναι αναλόγιο διαλέξεων, και προπαντός πεδίον προβολής απόψεων άσχετων με τα "εν εκκλησίαις" τελούμενα, ειδικά όταν οι "διαλέξεις" αυτές μετατρέπονται σε ακατάσχετη πολιτικολογία. Διότι αυτό πράττεις παπά. Κι” ούτε μπορείς να το παίξεις "ο Πρόδρομος", γιατί καμμιά Ηρωδιάδα δεν καραδοκεί στη γωνιά για να "ζητήσει την κεφαλήν σου επί πίνακι". Τίποτε, λοιπόν, δεν «ρισκάρεις» παπά. Απλώς, ενεδύθης μισθοδοτούμενος ένα ράσο, ασφαλίστηκες σ' ένα ΤΑΚΕ, κι εξασφάλισες πως κι αν δεν σπείρεις θα φας,  και βρήκες κι έτοιμα αντανακλαστικά, ανθρώπων που “δαν το χωριό τους να καίγεται απ' τον κατακτητή, κι όσοι δεν το δαν, ιδίοις όμμασι, το ζουν καθημερινά μέσ' απ' τις διηγήσεις όσων το βίωσαν. "Ιδανικό" περιβάλλον, για να βαφτίσεις "αντιφασισμό" την ακατάσχετην αμετροέπεια που σε διακρίνει. Αλλά κι εκεί που "κοντράρεις", "το σύστημα", τζούφια είναι η "κόντρα" σου. Γιατί όσοι το κοντράρουν αληθινά, δεν γίνονται γλάστρες, μαϊντανοί και κράχτες για πελατεία στα μέσα των εργολάβων που το συντηρούν, αλλ' απομονώνονται κι” ο λόγος τους αμαυρώνεται μέχρι να καταστεί μισητός απ' το πλήθος. Και στο τέλος, αποδιωγμένοι απ' όλους, μαστιγωμένοι και χλευαζόμενοι, ανεβαίνουν το Γολγοθά και καρφώνονται στο Σταυρό. Τον σταυρό τον αληθινό, που η θυσία κάνει το ξύλο του Τίμιο. Όχι αυτόν που κρατείς εσύ, για να βγάζεις, παπά, μεροκάματο. Τζάμπα μαγκιά, λοιπόν, κι ο "αντισυστημισμός" σου παπά. Όπως κι οι "νεωτερισμοί" σου. Σαν κι εκείνη την ΑΙΡΕΣΗ που εφηύρες, και βάφτισες "Λειτουργία μόνο για άντρες"…".
ΟΔΥΣΣΕΥΣ  ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ



Οι δηλώσεις του Φουχτελ από το Ηράκλειο

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Μητρογλου πιο παπαδιστικο μουσι εχει απο τον παπα τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...