Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Συνεχίζετε το σφράγισμα των συνόρων



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε σήμερα το πράσινο φως για μια νέα, τρίμηνη παράταση των κατ’ εξαίρεση ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα ορισμένων κρατών μελών του Χώρου Σένγκεν, που είχαν επιβληθεί ξανά το 2015 από πέντε χώρες που βρέθηκαν αντιμέτωπες με μεγάλη αύξηση των αφίξεων μεταναστών και προσφύγων.
Αυτή η "σύσταση", που μένει να εγκριθεί από τις κυβερνήσεις των χωρών μελών της ΕΕ, επιτρέπει στις πέντε χώρες –Γερμανία, Αυστρία, Δανία, Σουηδία και Νορβηγία (χώρα που δεν ανήκει μεν στην ΕΕ, αλλά συμμετέχει στον Χώρο Σένγκεν– να συνεχίσουν τους ελέγχους και πέραν της 12ης Νοεμβρίου.
Στις αρχές Μαΐου η Κομισιόν είχε αποδεχθεί μια πρώτη κατ’ εξαίρεση παράταση, πέραν της διάρκειας που εγκρίνεται συνήθως, των ελέγχων που ξανάρχισαν το 2015 στα σύνορα των κρατών αυτών. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ορίσει τότε προθεσμία ως τον Δεκέμβριο του 2016 για την επάνοδο στην ομαλότητα.
Όμως οι προϋποθέσεις για αυτό "δεν έχουν εκπληρωθεί ακόμη πλήρως", παραδέχθηκε η Κομισιόν σήμερα.
Οι έλεγχοι για τους οποίους έδωσε το πράσινο φως της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σήμερα αφορά συγκεκριμένες τοποθεσίες. Για την Αυστρία, πρόκειται για τα σύνορά της με την Ουγγαρία και τη Σλοβενία, αλλά όχι αυτά με την Ιταλία. Για τη Γερμανία, πρόκειται για τα σύνορά της με την Αυστρία.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...