Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Ρίχτε μια μπάλα στην αλάνα, να ηρεμίσουν τα…. παιδιά.





«Η Ρωσία συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη ναυτική αρμάδα από το τέλος του “ψυχρού πολέμου” στη Μεσόγειο», ανέφερε διπλωμάτης του ΝΑΤΟ στο Reuters κληθείς να σχολιάσει την κινητοποίηση μεγάλων μονάδων του ρωσικού Ναυτικού,  με επικεφαλής το ρωσικό αεροπλανοφόρο  “Admiral kuznetsov”.
Ο ίδιος συμπλήρωσε λέγοντας πως: «Η Ρωσία αναπτύσσει το σύνολο σχεδόν του βόρειου Στόλου της με πλοία από το Στόλο της Μαύρης Θάλασσας ακόμη και από τον Στόλο της Βαλτικής , προκειμένου να ενισχύσει την εκστρατεία της στη Συρία.
Η ανάπτυξη αυτή θα ενισχύσει και τον αριθμό των μαχητικών και βομβαρδιστικών της στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης μεγάλης επίθεσης στο Χαλέπι η οποία πρόκειται να ξεκινήσει το πιθανότερο σε δύο εβδομάδες».
Σύμφωνα με το Reuters ο επικεφαλής της νορβηγικής υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών στρατηγός Morten Haga Lunde, δήλωσε πως τα οκτώ πλοία από την οποία αποτελείται η ομάδα μάχης του Admiral kuznetsov πρόκειται πιθανότατα να χρησιμοποιούσουν τα οπλικά τους συστήματα στην αποφασιστική μάχη για το Χαλέπι.

Βρήκαν τον τρόπο οι Αμερικανοί για να στείλουν στην Συρία τους 9.000-10.000 μαχητές του ISIS «καμουφλαρισμένους» ως πρόσφυγες ανάμεσα σε όντως αληθινούς πρόσφυγες θύματα αμερικανικών σχεδίων...

Ανησυχία εκφράζουν τόσο το αμερικανικό ΥΠΕΞ, όσο και το Πεντάγωνο για την τοποθέτηση των πυραυλικών συστημάτων S-300PMU2, αλλά κυρίως για τις συστοιχίες S-400 που έχουν εγκατασταθεί στην Συρία, και οι οποίες έχουν μετατραπεί σε "game changers" στην περιοχή: Ουσιαστικά έχουν δημιουργήσει έναν τεράστιο «φονικό» θόλο ακτίνας δράσης 400 χλμ. που όχι μόνο ελέγχουν απόλυτα, αλλά και μπορούν να καταρρίψουν ανά πάσα στιγμή (φονικότητα 96% για διπλή βολή βλημάτων του S-400 μέχρι τα 400 χλμ. και 92% του S-300PMU2 μέχρι τα 180 χλμ). 
 Αυτό σημαίνει ότι ο σύνολο σχεδόν της Συρίας, καθώς και σημαντικά τμήματα της Τουρκίας, του Ισραήλ, της Ιορδανίας και της Ανατολικής Μεσογείου βρίσκονται πλέον υπό τον θόλο των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων, τα οποία συμπληρωματικά έχουν και τα συστήματα SHORADS Pantsir S.1 για την προστασία από βλήματα cruise
 «Η τοποθέτηση των πυραυλικών συστημάτων  S-400 και S-300 αποτελούν πλέον απειλή ενάντια σε οποιαδήποτε  στρατιωτική δράση από άλλες χώρες προς την Συρία. Η Ρωσία έθεσε με σαφήνεια το τι διακυβεύεται στην σύγκρουση κι εμείς πρέπει να απαντήσουμε αν κριθεί ότι πρέπει να συμβεί αυτό. Έχουν "κλειδώσει" ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο και την μισή Μέση Ανατολή», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρρι, χωρίς να τονίζει το περιεχόμενο της απάντησης που θα μπορούσαν να θέσουν οι ΗΠΑ.
 Σε άλλη ανταπόκριση από την Ουάσιγκτον αναφέρεται δήλωση αμερικανού Αξιωματούχου ότι «Είμαστε πολύ ανήσυχοι από τότε που τοποθετήθηκαν. Δεν είμαστε σίγουροι ότι οι S-300 και πολύ περισσότερο οι S-400 μπορούν να εξουδετερωθούν από αεροσκάφη F-35», τόνισε.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΖΩΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ .... ΚΑΜΠΙΝΕ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ !!
ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ Η ΛΟΥΓΚΡΑ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ "ΜΕΣΣΙΑ...."

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρόκειται να κυβερνήσει η Νέα Τάξη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...