Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Πειθαρχική έρευνα για Ράντο



Ο υπουργός Δικαιοσύνης διέταξε την διενέργεια έλεγχου για τις καταγγελίες "ροζ" υπόθεσης με την οποία εκβιάζεται δικαστης για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.
Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους η δήλωση του Νίκου Παρασκευόπουλου για έρευνα σε βάρος δικαστή, κατόπιν δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού Τύπου, αφορά την υπόθεση του Αθανάσιου Ράντου, ο οποίος είναι στη σύνθεση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που χειρίζεται την υπόθεση των τηλεοπτικών σταθμών. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, έδειξε το 2014 ενδιαφέρον για υποψήφια της Εθνικής Σχολής Δικαστών, η οποία στη συνέχεια εισήλθε στο ΣτΕ ως δικαστής.
Ας δούμε λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης μέσα από το δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Κουτί της Πανδώρας»:  
Είναι μια ιστορία πάντως που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά αφού σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν οι συνομιλίες αυτές έχουν υποκλαπεί από το 2014 και μέχρι σήμερα αυτός ο δικαστής έχει διαχειριστεί πολύ σοβαρές υποθέσεις. Δηλαδή δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί που έχουν κάνει τις υποκλοπές και αν τις χρησιμοποίησαν σαν «εργαλείο πίεσης» για την έκδοση δικαστικών αποφάσεων στο παρελθόν.
Εντύπωση προκαλεί επίσης ότι ο συγκεκριμένος ανώτατος δικαστικός λειτουργός αποφεύγει να τοποθετηθεί σε όσα του καταμαρτυρούνται.
Μετά την κίνηση πειθαρχικής διαδικασίας κατά του ανωτάτου δικαστικού, αντιπροέδρου, σύμφωνα με πληροφορίες του Συμβουλίου της Επικρατείας καθώς και μετά την ασθένεια, έπαθε έμφραγμα, άλλου μέλους του δικαστηρίου, η διάσκεψη αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί τελικά.
Οι αναμενόμενες αντιδράσεις για την πειθαρχική έρευνα σε βάρος μέλους του δικαστηρίου για θέματα που ήταν γνωστά στο δικαστήριο από καιρό και δεν είχαν προκαλέσει πειθαρχική έρευνα σε βάρος του, αλλά και λόγω της φύσεως αυτών των θεμάτων, άπτονται της προσωπικής του ζωής, δεν είναι εκ των προτέρων γνωστό πως θα επηρεάσουν τη σύγκληση της αυριανής διάσκεψης.
Επιπλέον η ασθένεια, νοσηλεύεται στην εντατική, μετά από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη και την τοποθέτηση stent λόγω απόφραξης αρτηρίας  του συμβούλου επικρατείας Αριστόβουλου Βώρου, θέτει εκ των πραγμάτων θέμα αναπλήρωσης του. Οι αναπληρωτές στην Ολομέλεια είναι συνολικά δύο.
Αν εξαντληθούν, δήλωναν δικαστικές πηγές, με ενδεχόμενη πειθαρχική τιμωρία του ανώτατου δικαστικού εναντίον του οποίου κινήθηκε η πειθαρχική έρευνα, η διότι κάποιος άλλος δικαστής δηλώσει κώλυμα λόγω ασθενείας, τότε η υπόθεση τινάζεται εξ ολοκλήρου στον αέρα, οι διασκέψεις σταματούν και η όλη υπόθεση θα πρέπει να δικαστεί εξ υπαρχής.
Πάντως, δικαστικές πηγές, δεν μπορούσαν να αποκλείσουν και την πιθανότητα ματαίωσης, τελικώς, της διάσκεψης, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...