Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Στέγασε έναν Λάθρο, να γλυτώσεις το σπίτι σου.



Ξεπερνούν τις 200.000 οι κατοικίες που διατίθενται προς πώληση σε όλη την Ελλάδα, με τον αριθμό τους να έχει αυξηθεί κατά 25%, σε σύγκριση με πριν από μία διετία, εξαιτίας των επιβαρύνσεων. Οι Έλληνες σύσσωμοι και έντεχνα σπρωχνόμενοι διότι υπάρχει πρόβλημα στην στέγαση των λάθρο, προτιμούν να πουλήσουν οτιδήποτε σε περιουσιακό στοιχείο έχουν, προκειμένου να γλυτώσουν από τους ληστρικούς φόρους του εντελλόμενου από τους «φίλους» των λάθρο κράτους.
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» περίπου 99.000 κατοικίες διατίθενται προς πώληση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τον αριθμό για το σύνολο της χώρας να προσεγγίζει τις 110.000. Όμως, υπάρχουν και κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν την πρόθεση να πουλήσουν, χωρίς, όμως, να το δηλώσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. «Εάν σε αυτούς προστεθούν και οι κατασκευαστές, τότε τα προς πώληση ακίνητα ξεπερνούν τις 200.000» ανέφερε στην εφημερίδα, συμπληρώνοντας ότι κατά κύριο λόγο πρόκειται για ακίνητα που αποτελούν ως επί το πλείστον δεύτερη κατοικία.
Μάλλον αυτοί δεν χρωστούν στο δημόσιο γιατί για τους χρεοφειλέτες  φρόντισε να τους ανακουφίσει ο …Αλεξιαδης.
Πληρωμή φόρων κληρονομιάς με παραχώρηση ακινήτου στο δημόσιο προανήγγειλε απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με το φαινόμενο της αποποίησης κληρονομιών που έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.
Τα φορολογικά βάρη και τα χρέη φαίνεται πως καθιστούν ασύμφορη την αποδοχή κληρονομιάς για δεκάδες χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι επιλέγουν να μην κάνουν αποδοχή κληρονομιών προκειμένου να μην κληρονομήσουν χρέη των συγγενών τους, αλλά και επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, την οποία δεν μπορούν και να πουλήσουν εύκολα.
Η ουσία της νέας κυβερνητικής φανφάρας για τους φόρους κληρονομιάς.  Ο ΣΥΡΙΖΑ ταράχθηκε όταν είδε ότι μέσα στο 2016 θα χάσει λεφτά από κάπου 50.000 κληρονομιές, που αποποιούνται οι κληρονόμοι και έβαλε εμπρός τη λαϊκή μηχανή...
Έστησαν (μόνοι τους) θέμα στη Βουλή για τις κληρονομιές που χάνονται και άρχισαν τα κλάματα... Ποτάμι τα δάκρυα για το κακό που βρήκε τον λαό... Πώς θα αντέξουμε, σύντροφοι, ένα κίνημα "Δεν κληρονομώ - Δεν κληρονομώ..." χωρίς να το ελέγχουμε...
Έτσι έγινε και έβγαλαν από το συρτάρι (μετά από δύο χρόνια στην κυβέρνηση!!!) τον νόμο 4276/2014 που επιτρέπει εξόφληση φόρου κληρονομιάς (από οφειλέτη που βρίσκεται σε αδυναμία) με μεταβίβαση στο ελληνικό Δημόσιο κληρονομιαίου ακινήτου. 
Αλλά για να δείξει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι βάζει το δικό του χεράκι... στον νόμο και τον κάνει πιο αριστερό έταξαν ότι αν το ακίνητο αξίζει περισσότερο από τους φόρους δεν θα χάνεις τη διαφορά (όπως έλεγαν οι άλλοι κρατιστές). Με εμάς (έλεγε η φανφάρα) θα τα δίνεις "μπροστάντζα" για τους φόρους που θα σε περιμένουν τα επόμενα χρόνια... Στην τσέπη βέβαια δεν δικαιούσαι τίποτε. 
Μέχρι εδώ (ας πούμε) ωραία και καλά με το σχέδιο που έστησαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Το αριστεριλίκι θα το καταλάβει ο λαός αφού διαβάσει στην (προσεχή) απόφαση του κομισάριου φορολογίας Αλεξιάδη τις προϋποθέσεις υπαγωγής.
Το πρώτο για το οποίο στα "ταξίματα ΣΥΡΙΖΑ" δεν έγινε κουβέντα (προφανώς σκόπιμα) είναι σε ποια τιμή θα σου πάρουν το ακίνητο. Αν δεν είναι η αντικειμενική και το μετρήσουν με την εμπορική η υπόθεση είναι καμένη από χέρι. Σημειώστε δε ότι το θέμα αυτό, ως επίμαχο, ήταν που έβαλε και στον πάγο τον νόμο δύο χρόνια. 
Αλλά και αν επιλεγούν οι αντικειμενικές. Για ποιες αντικειμενικές θα μιλάμε; Για τις σημερινές ή για μειωμένες, που αντικειμενικά επιβάλλονται, λόγω της ραγδαίας πτώσης (έως 70% ) των εμπορικών τιμών;  
Από εκεί και πέρα. Για να πληρώσεις, με ακίνητο, τον φόρο κληρονομιάς πρέπει αποδεδειγμένα να μην έχεις καθόλου μετρητά. Και είναι στα χέρια του κομισάριου Φορολογίας να ορίσει ποιος έχει αδυναμία να πληρώσει με μετρητά και ποιος όχι. 
Αν ανατρέξουμε σε άλλα αριστερά κριτήρια θα δούμε ότι με κανονικό μισθό και με γκαρσονιέρα 40 τετραγωνικών (που μένεις εσύ η γυναίκα σου και τα παιδιά σου) είσαι μάλλον πλουτοκράτης... Οπότε δεν βλέπω να δικαιούσαι πληρωμή φόρων με ακίνητα κληρονομιάς. Θα δούμε. 
Το ακίνητο της κληρονομιάς πρέπει να είναι εντός σχεδίου πόλεως και όχι σε ραχούλες και γκρεμούς που βόσκουν γίδια και άρα δεν αξίζει να το πάρει το κράτος και να δώσει στα κοράκια...
Έτσι και δεν είναι ακίνητο φιλέτο... είσαι εκτός. Κληρονομικοί τάφοι στο Α΄ Νεκροταφείο μάλλον μετράνε... Αλίμονο τέτοια τεφαρίκια να βγούνε εκτός.
Τέλος αυτός που θα κληρονομήσεις δεν πρέπει να χρωστάει σε εφορίες , ταμεία ή Τράπεζες. Και να μην έχει βάλει υποθήκη τα ακίνητα της κληρονομιάς. Αν χρωστάει έστω και 500 ευρώ ξέχασέ το. Είσαι εκτός ρύθμισης. 
Αντί να χάσουμε και την κληρονομιά από τους κομμουνιστές την παραδίδουμε μόνοι μας... Και όταν έτσι βολεύουμε φόρους κληρονομιάς. Και φόρους μπροστάντζας...
Το κράτος "Λερναία Ύδρα", το τρέφουν αποκλειστικά οι υπόδουλοι φορολογούμενοι ιθαγενείς. Η δε πολιτική αναβάθμισης του σε επίπεδα σύγχρονης και πολιτισμένης χώρας, με δυνατότητες φορολογικής δικαιοσύνης, είναι "Ηράκλειος άθλος" για τους δικούς μας πολιτικούς νάνους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...