Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Ρε Ταγιπ, και εμείς θα πάρουμε την πόλη με την Αγιά Σοφιά. Τέτοια θα λέμε τώρα;



Ο Ερντογάν αφού μίλησε προχθές για τους “ομοεθνείς της Θράκης” που δεν θα τους αφήσει “απροστάτευτους” ,και ως καλός “πατερούλης” συναντήθηκε με εκπροσώπους συλλόγων που επιμένουν να μιλούν για “τουρκική μειονότητα” στη Θράκη, έρχεται σήμερα  να προχωρήσει σε νέες δηλώσεις στις οποίες αμφισβητεί πλέον ξεκάθαρα το καθεστώς κυριαρχίας των νησιών του Α. Αιγαίου.
Μιλώντας με αφορμή τη συμπλήρωση 93 ετών από την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι νησιά στο ανατολικό Αιγαίο που ανήκουν στην Ελλάδα με βάση τη Συνθήκη της Λωζάννης ήταν τουρκικά και έχουν στοιχεία τουρκικού πολιτισμού.
«Εγώ εδώ δίνω μάθημα ιστορίας. Εγώ μίλησα για τη Λωζάννη και ενοχλήθηκαν. Γιατί; Τα νησιά που βρίσκονται μπροστά στη μύτη μας, το φωνάζω ήταν δικά μας τα νησιά αυτά. Σε αυτά τα νησιά έχουμε ιστορία μας, μνημεία μας, τζαμιά μας,. Ακόμα ενοχλούνται όταν τα λέμε. Γιατί;», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η δήλωση Ερντογάν είχε μία ξεκάθαρη αντι-κεμαλιστική αιχμή, με τον Τούρκο πρόεδρο να δηλώνει πως «όσοι τα υπέγραψαν αυτά είναι υπεύθυνοι».
Πρόκειται για το πιο πρόσφατο επεισόδιο από ένα κύμα αμφισβητήσεων των συνόρων της Τουρκίας που δημιούργησε ο Κεμάλ Ατατούρκ και ορίστηκαν στη Λωζάννη το 1923.
Το χειρότερο όμως είναι πως ο Ερντογάν υιοθέτησε πλήρως τη φρασεολογία της πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ ότι «τα ελληνικά μπαίνουν στην μύτη μας».
Λίγους μήνες μετά από αυτή τη δήλωση είχαμε την περιπέτεια  των Ιμίων…
Οι δηλώσεις του Ρ.Τ.Ερντογάν έρχονται 24 ώρες αφότου ο Τσίπρας από τον Άη Στράτη πρότεινε στην Τουρκία να ξαναγράψουν την ιστορία μαζί θετικά:
«Θα πρότεινα στους γείτονες μας, αν θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία, ας την γράψουν μαζί μας θετικά, δίνοντας ένα τέλος στην παράνομη κατοχή της Κύπρου» είπε χαρακτηριστικά απευθύνοντας παράλληλα αυστηρό μήνυμα για τις αναθεωρητικές δηλώσεις του τούρκου πρόεδρου:
 «Δεν θα διαπραγματευτούμε ούτε μία σπιθαμή ελληνικής γης. Αυτή την ελεύθερη και υπερήφανη πατρίδα που μας παρέδωσαν όσοι πολέμησαν τους φασίστες και τους Ναζί, έχουμε χρέος να τη διαφυλάξουμε και να την προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα και για οποιονδήποτε λόγο να αμφισβητήσει σπιθαμή ελληνικής γης.
Τώρα πως μπορεί να γράψει θετικά την ιστορία με τούρκους, η γιατί χρειάζονται να τονίσει τα αυτονόητα περί εδαφικής ακεραιότητας της χώρας ; άβυσσος η ψυχή του.

Δεν γνωρίζει το…. άμα κάνεις τούρκο φίλο, βάστα και ένα ξύλο; 



Τουρκία: Πυροβόλησαν τον αντιπρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ο δικός μας μένει στο απυρόβλητο, γιατί…. είναι πυροβολημένος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μόλις τέλειωσε ο αγώνας Ατρομήτου-Ολυμπιακού, παρά τις αδικίες που του έγιναν ο Ολυμπιακός επικράτησε. Και του χρόνου στην Πόλη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...