Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Έκαναν 40 χρόνια για να ανακαλύψουν κάτι, που… το ήξεραν …όλοι.



Εμείς τους είχαμε γράψει παλιά… Ας αφήσουν επιτέλους τις μαλακίες, να μην αγριέψουμε.   Όλοι γνωρίζουν τι έγινε. Οι «Νεκροθάφτες» του ΝΙΚΗ 4 είναι ακόμη εν ζωή. Τα ηρωικά παιδιά τάφηκαν – μπαζώθηκαν μαζί με την Ντακότα στην Μακεδονίτισσα  τις πρώτες μέρες – ώρες, και πως Τέτοια υποκρισία για το NORATLAS δεν έχει ματαξαναγίνει.  όπου αναφέρουμε και τον …νεκροθάφτη.

Την προσεχή Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, στις 9.30 π.μ., στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας στην Κύπρο, θα γίνει η επίσημη τελετή παράδοσης των λειψάνων των 16 Ελλήνων πεσόντων, που επέβαιναν το 1974 στο αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας Νοράτλας «Νίκη 4».
Στην επίσημη τελετή θα παραστεί ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ενώ την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Επίσης, ενδέχεται να παραστεί και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Αμανατίδης. Προηγουμένως θα τελέσει τρισάγιο ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος .
Στην τελετή θα παραβρεθούν συγγενείς των πεσόντων καταδρομέων και μελών του πληρώματος του Νοράτλας «Νίκη 4».Ο κ. Αναστασιάδης θα απονείμει για τους 16 πεσόντες στους συγγενείς τους το Μετάλλιο Εξαίρετης Προσφοράς. Την ίδια ημέρα τα λείψανα των ηρώων θα μεταφερθούν στην Ελλάδα με αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας C-130 για ταφή.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...