Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Και τι δουλειά κάνεις ρε Καλογρίτσα ….; Mα είμαι του κόμματος κύριε υπουργέ.



ΣΟΚ και ΔΕΟΣ με τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα. Το STAR συνεχίζει την αντεπίθεση μέχρι τελικής πτώσης της κυβέρνησης Τσίπρα μετά τα σκάνδαλο που συγκλονίζει την Ελλάδα.
Οικογενειακές και φιλικές εξυπηρετήσεις της τάξης πολλών εκατομμυρίων ευρώ καταγράφονται στην προσπάθεια του Ιωάννη Καλογρίτσα να δικαιολογήσει τα χρήματα που απαιτούνται για την απόκτηση της άδειας τηλεοπτικού σταθμού.
Mία σειρά από σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από τα στοιχεία που είδαν σήμερα για 30 ολόκληρα λεπτά, αφού τόσο τους επιτράπηκε από την κυβέρνηση, οι εκπρόσωποι των εταιριών που δεν αδειοδοτήθηκαν. Ο επιχειρηματίας Ιωάννης Καλογρίτσας εμφανίζεται να πουλάει μετοχές εταιριών του πατέρα του σε εταιρίες του πατέρα του και να εισπράττει εκατομμύρια για τα οποία όμως δεν προσκόμισε ούτε ένα καταθετήριο σε τραπεζικό του λογαριασμό.
Στην πρώτη περίπτωση ο Ιωάννης Καλογρίτσας πουλάει μετοχές της εταιρίας ΜΙΚΗ, η οποία είναι συμφερόντων του πατέρα του στην εταιρία ΤΟΞΟΤΗΣ που επίσης είναι του πατέρα του. Εισπράττει 9 εκατ. ευρώ. Από τα χρήματα αυτά όμως πληρώνει 5,3 εκατ. ευρώ σε χρέη προς την εφορία. Τα υπόλοιπα 3,6 εκατ. ευρώ υποτίθεται ότι κατατέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό, χωρίς όμως να υπάρχει έγγραφο που να το επιβεβαιώνει.
Η συγκεκριμένη αγοραπωλησία αποκαλύπτει και μια άλλη παράμετρο. Τα 5,3 εκατ. ευρώ μπήκαν στα ταμεία της εφορίας για να εξοφληθούν φόροι για τα έτη 2001, 2002, 2003, 2004, 2006, 2007, 2008, 2009, 2011 και 2012 και ο ΕΝΦΙΑ του 2015.
Δηλαδή ο επιχειρηματίας δεν πλήρωνε αλλά ρύθμιζε τα χρέη του προς το δημόσιο εδώ και πάνω από μια δεκαετία σχεδόν κάθε χρόνο.
Στη δεύτερη συναλλαγή που θα έπρεπε να ελεγχθεί, ο Ιωάννης Καλογρίτσας πουλάει μετοχές της εταιρίας ΜΙΚΗ του πατέρα του στην ίδια την εταιρία. Εισπράττει 5,5 εκατ. ευρώ αλλά πάλι δεν προσκομίζει καταθετήριο σε τράπεζα.
Από το σύνολο των αγοραπωλησιών μετοχών ο επιχειρηματίας φέρεται να συγκεντρώνει σχεδόν 9,1 εκατ. ευρώ. Μπορεί να καλύπτει το μετοχικό κεφάλαιο του υπό σύσταση τηλεοπτικού σταθμού, αλλά σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται να καλύπτει το τίμημα της άδειας συγκεντρώνοντας σχεδόν το μισό της πρώτης δόσης.
Χωρίς φυσικά να προκύπτει από πουθενά ότι υπάρχουν τα χρήματα για το στήσιμο και τη λειτουργία του καναλιού που φιλοδοξεί να δημιουργήσει.
«Εύχομαι αυτός που προσκόμισε όλα αυτά τα καταπληκτικά στοιχεία να είναι σε θέση να αποδείξει και την καταγωγή του εισοδήματος που χρησιμοποίησε γι’ αυτό το λόγο» επισήμανε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Σπύρος Κλαδάς.
Αρκετές μέρες μετά τη ρουλέτα των αδειών στην οποία ο Ιωάννης Καλογρίτσας είχε ρίξει 52,6 εκατ. ευρώ εξασφαλίζοντας τη 1 από τις 4 άδειες φέρεται να προσπαθεί να βρει τα χρήματα που έταξε στο ελληνικό δημόσιο. Την κατάλληλη στιγμή εμφανίζεται ένας καλός άνθρωπος, ο οποίος εμφανίζεται όχι μόνο παραχωρεί τις μετοχές της εταιρίας του χωρίς αντάλλαγμα αλλά και τρία ακίνητα προκειμένου ο υπερθεματιστής να μπορεί να εξασφαλίσει τραπεζικό δανεισμό.
Ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας πρόκειται να καλύψει το ποσό για την αγορά της τηλεοπτικής άδειας (52,6 εκατ. ευρώ) μέσω τραπέζης με εγγύηση ένα αγροτεμάχιο-βοσκοτόπι στην Ιθάκη το οποίο όμως εμφανίζεται να ανήκει σε άλλον.
Το βοσκοτόπι έχει έκταση 5 στρεμμάτων και βρίσκεται στην Περαχώρη Ιθάκης, ωστόσο ανήκει σε φίλο του. Ένα μέρος του εν λόγω οικοπέδου μάλιστα διεκδικεί και ο Δήμος.
Η συγκεκριμένη έκταση, δεν ανήκει στον κ. Καλογρίτσα, αλλά στην εταιρεία ΑΓΥΙΑ ΑΕ, ιδιοκτησίας Σπύρου Καραπάτσου και της οικογένειάς του, η οποία έχει έδρα στην Αθήνα
Σύμφωνα με τον Alpha, η εκτιμώμενη αξία της συγκεκριμένης έκτασης ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ, με τιμές που ίσχυαν το 2011, κάτι που σημαίνει ότι στη διάρκεια αυτών των χρόνων της κρίσης, η αξία του θα είναι σαφώς χαμηλότερη από την προ 5ετίας εκτίμηση που είχε γίνει.
Στις 9 Σεπτεμβρίου ο Σπύρος Καραμπάτσος, πρόεδρος της εταιρίας ΑΓΥΙΑ ΑΕ Γεωργικές και Κτηνοτροφικές Επιχειρήσεις παραχωρεί το δικαίωμα ενεχύρου για το 80,2% των μετοχών της εταιρίας του στον Ιωάννη Καλογρίτσα. Από το φάκελο του επιχειρηματία δεν προκύπτει ότι πλήρωσε κάποιο αντίτιμο για αυτή τη συναλλαγή. Η εξυπηρέτηση όμως δεν σταματά εδώ. Ο ίδιος επιχειρηματίας παραχωρεί στον Ιωάννη Καλογρίτσα και τρία ακίνητα στην Ιθάκη. Βάσει πληρεξουσίου ο υπερθεματιστής μπορεί να χρησιμοποιήσει τα συγκεκριμένα βοσκοτόπια για να λάβει δάνειο από την Τράπεζα Αττικής προκειμένου να πληρώσει την άδεια, ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΓΙΝΕ.
Με πληρεξούσιο νεκρής γυναίκας ο Σπύρος Καραμπάτσος παραχώρησε ξένα οικόπεδα στον Καλογρίτσα.
Πρόκειται για την ζωγράφο Αντωνία Δενδρινού Νικολαίδου που έφυγε από τη ζωή το 2011.
Στο μεταξύ πληροφορίες που κυκλοφορούν στους δημοσιογραφικούς διαδρόμους κάνουν λόγο για εντοπισμό ενός λογαριασμού-φωτιά που είναι αρκετός για να ανατινάξει την πολιτική ζωή του τόπου στον αέρα.
Ο συγκεκριμένος λογαριασμός που είχε ανοιχθεί σε τράπεζα του εξωτερικού και ήταν σχεδόν ανενεργός επί μακρόν, παρουσιάζει αιφνιδίως κινήσεις εκατομμυρίων ευρώ…

«Σε μια χώρα που πληρώνει τόσους φόρους δεν μπορεί κάποιοι άνθρωποι να ισχυρίζονται με τέτοια ευκολία ότι τίθενται στη διάθεσή τους πάγια στοιχεία τεράστιας αξίας χωρίς πρώτα να δει κάποιος πόθεν για όλα αυτά τα στοιχεία και γιατί. Γιατί εν πάση περιπτώσει τα θέτει κάποιος στη διάθεση κάποιου που αποκτά έλεγχο ενός μέσου ενημέρωσης» τονίζει ο κ.Κλαδάς.
Μάλιστα, στο φάκελο αναφέρεται ότι το ένα από τα ακίνητα αποτιμήθηκε από τράπεζα για 100 εκατ. ευρώ. Ωστόσο η εκτίμηση αυτή έγινε πριν από πέντε χρόνια και η ίδια η τράπεζα επισημαίνει:
«Την αγορά ακινήτων επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό οι κίνδυνοι στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και η έλλειψη ρευστότητας. Είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί μια πώληση του ακινήτου σε σύντομο χρόνο και προτείνεται η εκτίμηση της αξίας να αναθεωρείται συχνά».
Όλα αυτά τα δεδομένα προκαλούν μια σειρά από ερωτήματα στα οποία κατ’ αρχήν πρέπει να απαντήσει η επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού που υποτίθεται ότι ήλεγξε τα πόθεν έσχες και έδωσε το πράσινο φως για να χορηγηθούν οι άδειες.
Στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται ότι ούτε το πόθεν ελέγχθηκε αλλά ούτε και το έσχες, αφού τα χρήματα μεταφράζονται σε μια προσδοκία για ένα δάνειο που θα έρθει στο μέλλον από κάποια τράπεζα που θα δεχτεί ως εγγύηση κάποια χωράφια στην Ιθάκη!
Ακόμα και αν ισχύει αυτό όμως, τότε η τηλεοπτική άδεια αποκτάται με οικονομικά μέσα μιας άλλης εταιρίας που ανήκει σε έναν άλλο επιχειρηματία, ο οποίος ποτέ δεν ελέγχθηκε που βρήκε τα περιουσιακά στοιχεία, όπως προβλέπει ο νόμος.

«Δεν ξαναβόσκω άλλες βοβάλες, δεν θέλω μήτε να τις δώ. Με μπίζνες έμπλεξα μεγάλες και στην Αθήνα κατοικώ».
Αυτό τραγουδούν από χθες όλοι οι Έλληνες μόλις έμαθαν ότι 5.000 στρέμματα στην Ιθάκη, βοσκότοποι, δασικές εκτάσεις και ορεινός όγκος, υπολογίζονται πλέον στο πόθεν έσχες του Χρήστου Καλογρίτσα για να πάρει την άδεια για καναλάρχης.
Τα βοσκοτόπια, ελπίζουμε χωρίς τα πρόβατα και τα μοσχάρια, υπολογίζεται ότι κοστίζουν... 100 εκατ. ευρώ, δηλαδή ο νέος καναλάρχης είναι ζάμπλουτος. Με τα μισά λιβάδια παίρνει την άδεια από τον Παππά. Βεβαίως τίθεται θέμα με το αν είναι δικά του τα βοσκοτόπια γιατί ακούγεται ότι ανήκουν σε φίλο του επιχειρηματία που του τα... δάνεισε για να κλείσει το πόθεν έσχες. Τα όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν ενισχύονται και από τις
δηλώσεις κατοίκων της περιοχής στην Ιθάκη που γελάνε με όσα ακούγονται για τα βοσκοτόπια. Καταγγέλλουν δε ότι ο Καλογρίτσας τους χρωστά λεφτά, ακόμη και σε βενζινάδικο για καύσιμα στο σκάφος του.
Εν πάση περιπτώσει, η κωμικοτραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός πολιτικό-οικονομικού σκανδάλου. Κάποιοι αποφάσισαν να βάλουν από την πίσω πόρτα τον εργολάβο στον διαγωνισμό, να του δώσουν άδεια και να κάνουν δεκτό κι ένα κίβδηλο πόθεν έσχες. Και πιθανότατα να τον «αποσύρουν» λόγω της θύελλας που έχει ξεσπάσει. Είναι τραγωδία όλα όσα συμβαίνουν με τις τηλεοπτικές άδειες. Το είχαμε επισημάνει από την αρχή. Ο Παππάς έστησε ένα τεράστιο σκάνδαλο, σε σημείο που ντύνει... βοσκό τον εκλεκτό της κυβέρνησης για να τον κάνει καναλάρχη. Και να παρατήσει «του χουριο γι ναρθ στην αθίνα» που θα έλεγε και ο καρδιτσιώτης επιχειρηματίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...