Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Σας αρέσει το πρωκτικό, ...με ….η… χωρίς;



Οι υπουργοί από το πρωί ως το βράδυ πίνουν καφέ στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις της διαπλοκής, που χάρις της δημοκρατίας θέλουν να ελέγξουν τα πάντα. Χιλιάδες οι κρατικοδίαιτοι και οι καλά πληρωμένοι αντιπαραγωγικοί. Σε συνεχή μαρασμό η παραγωγή. Παράγει Μόνο συζήτηση, θεωρία και κριτική από το πρωί ως το βράδυ με ένα κινητό στο χέρι. Έργο μηδέν. Πόσους τεμπέληδες να ταΐσει η χώρα όταν δεν παράγει τίποτα παρά μόνο πανηλίθιους πολιτικούς, διαπλεκόμενους, και βοσκούς - εργολάβους τύπου καλογρίτσα. Μόνο δουλειές του αέρα γίνονται και όλες με πολύ τρομπαριστό αέρα. Παράγει Μόνο συζήτηση, θεωρία και κριτική από το πρωί ως το βράδυ με ένα κινητό στο χέρι. Έργο μηδέν. Πόσους τεμπέληδες να ταΐσει η χώρα όταν δεν παράγει τίποτα παρά μόνο πανηλίθιους πολιτικούς, διαπλεκόμενους, και βοσκούς - εργολάβους τύπου καλογρίτσα.
Τα σταθερά κρατικά έσοδα μειώνονται και αντικαθίστανται απο παροδικά κέρδη από το ξεπούλημα. Το κράτος συνεχώς εξαϋλώνεται. Οι τράπεζες συνεχίζουν να βαδίζουν στα παλαιά πρότυπα. Η ηθική της αρετής έχει μπει στο αρχείο. Υπάρχει μόνο η ηθική του κέρδους. Σας την έχουν διδάξει στα σχολεία; Όχι. Είστε ανυπεράσπιστοι, χωρίς καλή πληροφόρηση και φοβερά αφελείς.
Σύμφωνα με τη ΓΣΕΒΕΕ 230.000 επιχειρήσεις έκλεισαν και 80.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν
Το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ κατέγραψε ένα εκατ. προσλήψεις και ταυτόχρονα ένα εκατ. απολύσεις με σημαντική αύξηση της «ευέλικτης εργασίας».
Ο κατάλογος είναι κάτι παραπάνω από ενδεικτικός της δυσμενούς εικόνας , καθώς:
- Πάνω από 550.000 εργαζόμενοι έχουν αποδοχές κάτω από τον κατώτατο μισθό
- Το 85% ανέργων είναι μακροχρόνια άνεργοι
- Κατά μέσο όρο μόνο ένας εργάζεται σήμερα σε κάθε νοικοκυριό
- Κατά 32% μειώθηκε ο κατώτατος μισθός για τους νέους κάτω των 25 ετών και 22% για όλους
Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης τάχθηκε υπέρ της σταδιακής επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, της επαναφοράς της επεκτασιμότητας των συμβάσεων ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του στην υποχρεωτική διαιτησία.
Σχολιάζοντας την επιμονή των θεσμών να συναρτούν το ύψους του κατώτατου μισθού με το ποσοστό ανεργίας, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ σημείωσε ότι το 2008 που ο κατώτατος μισθός ήταν 680 ευρώ, η ανεργία ήταν 8% ενώ το 2013 που ο μισθός ήταν 586 η ανεργία είχε σκαρφαλώσει στο 27,5%.
«Ένα φαινόμενο που σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ παρουσιάζει ανησυχητικά αυξητικές τάσεις, είναι η αδήλωτη επιχειρηματικότητα. Δηλαδή επιχειρηματίες που κλείνουν τα βιβλία τους, κλείνουν τις επιχειρήσεις τους και μεταβαίνουν στον άτυπο τομέα της οικονομίας, γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Είναι το γνωστό  φαινόμενο του επαγγέλματος της «βαλίτσας», όπως π.χ. οι κομμωτές (εκτιμάται ότι το 40% του κλάδου αυτού είναι αδήλωτη επιχειρηματικότητα). Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις περιπτώσεις αυτές δεν προβλέπεται και προφανώς δεν υπάρχει, και ενδεχόμενα είναι δύσκολο να υπάρξει, και κανένας έλεγχος».
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση το ετήσιο κόστος ενός λάθρο είναι 15.000 ευρώ.  Δηλαδή μια τετραμελής λαθρο-οικογένεια κοστίζει 60.000 ευρώ την ίδια στιγμή που ζητούν από τις ελληνικές οικογένειες να ζήσουν με 5.000 και να πληρώνουν και το κόστος των λαθρο.
«To 90% των συνταξιούχων δεν είδαν αλλαγές, ή είχαν μικρή ωφέλεια από την αλλαγή του υπολογισμού της παρακράτησης υπέρ ΕΟΠΠΥ. Μόνο το 10%, δηλαδή 251.000 συνταξιούχοι που παίρνουν διπλές συντάξεις είδαν μικρές απώλειες» υποστήριξε ο Κατρούγκαλος.
Έχουμε δηλαδή 2.500.000 συνταξιούχους. Άντε γεια.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...