Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Θα διαβεί τον Ρουβίκωνα ο Ερντογάν; Ο κύβος ερρίφθη;



Η είναι πάσα αποπροσανατολισμού των Ελλήνων, για λογαριασμό του ΦΙΛΟΥ  Τσίπρα, που περνά δύσκολες ώρες ; Πάντως γενικά ο πλανήτης είναι σε αναταραχή.

Λίγες ώρες μετά την επίσημη αμφισβήτηση από τον Ερντογάν της Συνθήκης της Λωζάννης, η τουρκική κυβέρνηση βάζει φωτιά στο Αιγαίο με δύο ΝΟΤΑΜ που εξέδωσαν υλοποιούν στην πράξη αυτή την αμφισβήτηση: 

Συγκεκριμένα με τις ΝΟΤΑΜ  Α4233/16 και Α 4232/16) που εκδόθηκαν σε απάντηση των δυο ελληνικών αναγγελιών Α 2088/16 και Α2077/16 για πραγματοποίηση ασκήσεων στο Αιγαίο από 2 έως 7 Οκτωβρίου από την Πολεμική Αεροπορία σε περιοχές που εμπίπτουν είτε σε ελληνικό εναέριο χώρο είτε στο FIR Αθηνών, τονίζουν ότι οι περιοχές αυτές δεν είναι ελληνικής κυριαρχίας!

Σύμφωνα με την τουρκική ΝΟΤΑΜ Α4233/16 η πρώτη ελληνική αναγγελία από την ΥΠΑ ,παραβιάζει την υποχρέωση της Ελλάδας για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου βάσει της «Απόφασης των Έξι το 1914», της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάννης ( με το Παράρτημα της που συνδέεται με το καθεστώς των Στενών) και της Συνθήκης Ειρήνης των Παρισίων το 1947.

Σύμφωνα με την Τουρκία, η Χίος και η Ρόδος (που όπως όλα τα ελληνικά νησιά αναφέρονται παρατύπως και με το τούρκικο όνομα τους – Sakiz και Rodos- αντί για Chios και Rhodes) δεν θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται σε κανένα σχέδιο οιασδήποτε στρατιωτικής άσκησης η εκπαίδευσης

Με την δεύτερη ΝΟΤΑΜ A4232/16 οι τουρκικές αρχές επανέφεραν και πάλι το ζήτημα της υποχρέωσης της Ελλάδας να μην συμπεριλαμβάνει στον σχεδιασμό ασκήσεων μιας σειράς νησιών λόγω της υποτιθέμενης υποχρέωσης αποστρατιωτικοποίησης τους . Τα νησιά αυτά είναι η Σαμοθράκη, τα Ψαρά, η Χίος, η Ικαρία, η Κάρπαθος και η Αστυπάλαια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και στις δυο τουρκικές ΝΟΤΑΜ επισημαίνεται ότι όχι μόνο το έδαφος των νησιών αλλά και όλες οι συνδεδεμένες με αυτά ζώνες (and/or her territory) πρέπει να αποκλεισθούν από τις ελληνικές ασκήσεις.

Στο τέλος βρίσκεται και η ουσία; "Η Τουρκία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά της".


Είχε προηγηθεί ένα μπαράζ τουρκικών ΝΟΤΑΜ από τις αρχές Σεπτεμβρίου όπου με κάθε ευκαιρία αμφισβητούνταν τα ελληνικά κυριαρχία δικαιώματα και αρμοδιότητες στο Αιγαίο, από το δικαίωμα Έρευνας και Διάσωσης ακόμη και μερικές εκατοντάδες μέτρα ανοικτα της νότιας ακτής της Κω, έως το δικαίωμα της Ελλάδας να εκδίδει ΝΟΤΑΜ και να έχει την αρμοδιότητα διασφάλισης της ασφάλειας των πτήσεων εντός του FIR Αθηνών, και να συμπεριλαμβάνει φυσικά όλη την ελληνική επικράτεια στον σχεδιασμό των ασκήσεων των ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων.

Πάνω από είκοσι πλοία του τουρκικού Ναυτικού (φρεγάτες, πυραυλάκατοι, υποβρύχια κλπ) ετοιμάζονται στους ναυστάθμους για να εξέλθουν στο Αιγαίο προς «συνάντηση» του ελληνικού Στόλου.






 

Με πυρηνικό ολοκαύτωμα απείλησε το Πακιστάν την Ινδία - Πακιστανός ΥΠΑΜ: «Θα την εξαφανίσουμε από το χάρτη εάν επιτεθεί»

 

Έρχεται ΚΙ ΑΛΛΟ πραξικόπημα ΚΑΙ ΝΕΑ Μικρασιατική Καταστροφή.

 

Γιατί ΗΠΑ-Αγγλία ετοίμασαν ήδη την παλινόρθωση τής Μοναρχίας στην Ελλάδα;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...