Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Σαν πολλές κοινές δεν γίνονται ;



Μετά τις κοινές με τους εβραίους, και Αιγυπτιακά μαχητικά αεροσκάφη F-16C/D Block 40 προσγειώθηκαν στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα και θα πετούν από κοινού με ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη σε κοινές περιπολίες στο Αιγαίο, αλλά και στις ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου και Κύπρου σε διαδοχικές ασκήσεις μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου που θα μείνουν στην Ελλάδα.
 Είναι η εφαρμογή στην πράξη του "κοινού αμυντικού χώρου" Ελλάδας και Αιγύπτου που εξαγγέλθηκε επίσημα από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένο, μετά τις κατόπιν πέραν του ατλαντικού εντολές,  συνομιλίες με την αιγυπτιακή πολιτική και στρατιωτική συμμαχία στην Αίγυπτο το τελευταίο διήμερο.
 Τα αιγυπτιακά μαχητικά (τέσσερα αεροσκάφη, δύο μονοθέσια και δύο διθέσια) συνοδεύονται από μεγάλη ομάδα τεχνικών και έξι πιλότους και θα συμμετάσχουν εκτός των άλλων και στην εκπαιδευτική δραστηριότητα του Σχολείου Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ).
 Είναι η πρώτη φορά που μαχητικά μιας ξένης χώρας συμμετέχουν στις ασκήσεις του ΣΟΤ και αυτό από μόνο του καταδεικνύει το επίπεδο της συμμαχικής σχέσης που έχουν συμπήξει οι δύο χώρες απέναντι στην Τουρκία. 
 Τα αεροσκάφη ανήκουν στη 60η Μοίρα της 262 Αεροπορικής βάσης στο Abu Suwayr.
 Τα αιγυπτιακά μαχητικά, όταν δεν θα εκπαιδεύονται με τα ελληνικά, θα πετούν μαζί τους σε κοινές περιπολίες, στέλνοντας "καθαρά" μηνύματα στην Άγκυρα. 
 Η αιγυπτιακή κυβέρνηση του στρατηγού Αλ Σίσι, συγκεντρώνει συχνά-πυκνά τα σφοδρά πυρά του Ρ.Τ.Ερντογάν λόγω της εκκαθάρισης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, με αποτέλεσμα οι σχέσεις των δύο χωρών να βρίσκονται στο ναδίρ, για αυτό και χρησιμοποιούν τους ηλίθιους,  για να του κάνουν πλάκα.

Οι ΑΝΕΛ μιλούν για συμμαχίες με την Αίγυπτο ενώ πουλάνε την ΕΛΒΟ. Μιλάνε για ΑΟΖ ενώ το κράτος δεν έχει παρουσιάσει σε καμία ιστοσελίδα επίσημο χάρτη. Τα σοβαρά κράτη στέλνουν επίσημο χάρτη της  ΑΟΖ με τα όρια στον ΟΗΕ, δεν μιλούν για ανακήρυξη της ΑΟΖ. Δεν κρύβουν επί εφτά χρόνια ότι η χώρα μετά τα 6 νμ έχει μόνο διεθνή ύδατα,

 Μιλούν για σωτηρία της οικονομίας με άμεση πληρωμή του ΦΠΑ ενώ εισάγουν στη κοινωνία που κοιμάται σκηνικό Όργουελ (βλέπετε εδώ). Οι ΑΝΕΛ διαστρέφουν συνεχώς την πραγματικότητα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εριξα μια ματια στις φωτογραφιες για μια αγωνιστικη μοτοσυκλετα που εφτιαξε το Πανεπιστημιο Δυτικης Μακεδονιας η οποια θα συμμετασχει σε Διεθνη διαγωνισμο στην Ισπανια.
Ενα Πανεπιστημιο δικο μας και αυτο με το ζορι, εικοσιτρια Πανεπιστημια η Ισπανια των Μνημονιων.
https://scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net/t31.0-8/12094983_538995162918552_1214344179074842415_o.jpg
https://www.facebook.com/typhoonmotoracing/photos_stream

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...