Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Μαθητές Γυμνασίου στην Κρήτη, κάνουν μάθημα στα…. παγκάκια!




Στο 2ο Γυμνάσιο Γουβών στοιβάζονται κάτω από στέγαστρα  ή κάτω από το πεύκο της αυλής για να προστατευθούν άλλοτε από τον ήλιο, άλλοτε από τη βροχή, άλλοι καθισμένοι στο παγκάκι, άλλοι καθισμένοι οκλαδόν στο έδαφος, ανοίγουν τα βιβλία τους  και παρακολουθούν τον δάσκαλό τους όρθιο να προσπαθεί να τους διδάξει.
Οι καθηγητές έλαβαν αυτή την απόφαση, να γίνονται μαθήματα στο προαύλιο, λόγω έλλειψης αιθουσών διδασκαλίας. Τους λείπουν τρεις αίθουσες. 
Όπως λένε οι γονείς, «με νύχια και με δόντια κρατήσαμε τα παιδιά την Τρίτη να μην κάνουν κατάληψη στο σχολείο για όλα αυτά που βιώνουν». Οι ίδιοι, ωστόσο, προειδοποιούν ότι αν δεν δοθεί μια άμεση και μόνιμη λύση τις επόμενες ημέρες τότε θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών Χερσονήσου δηλώνει ότι θα βρεθεί το συντομότερο δυνατό μια λύση, την ίδια ώρα που ο χειμώνας πλησιάζει. Για την ώρα το πρόβλημα λύνεται μεσοβέζικα αφενός με κοντέινερ που παραχώρησε ο τοπικός δήμος - με όσα προβλήματα και μειονεκτήματα έχει αυτή η λύση ενόψει και του χειμώνα που έρχεται - και αφετέρου με δύο δανεικές αίθουσες από το γειτονικό λύκειο, μια εκ των οποίων είναι η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της βιβλιοθήκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...