Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Παράξενο: Στην ΣΗΤΕΙΑ οι μητροπολίτες δεν… εβδομηνταρίζουν



Σε ηλικία 64 ετών πέθανε ξαφνικά το βράδυ της Πέμπτης ο μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιος από ανακοπή καρδιάς. Ο Μητροπολίτης βρισκόταν από το απόγευμα της Πέμπτης στην Αθήνα όπου είχε μεταβεί για τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με αντικείμενο την προσφυγή εναντίον της επένδυσης στην έκταση της Μονής Τοπλού στο Κάβο Σίδερο. 
Ο Ευγένιος είχε ταχθεί υπέρ της επένδυσης και είχε επικρίνει τους προσφεύγοντες για την καθυστέρηση που προκαλούν στο έργο. 
Σκοπός της επίσκεψης του Μητροπολίτη Ευγένιου στην πρωτεύουσα ήταν προγραμματισμένες εξετάσεις στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, έπειτα από ενοχλήσεις που ένιωθε τις τελευταίες ημέρες, συνδυάζοντας την επίσκεψη με την εκδίκαση την Παρασκευή  στο ΣτΕ της προσφυγής κατά της επένδυσης στο Τοπλού. Κατά τη διάρκεια της πτήσης ωστόσο λιποθύμησε.

Επειδή εμείς έχουμε καχύποπτη  μνήμη λέμε ότι …..

Ο προηγούμενος μητροπολίτης Θεόφιλος Βουζουνεράκης που ήταν κατά της επένδυσης στο κάβο σίδερο, χάθηκε σε περίεργο τροχαίο, σε ηλικία 66 ετών  όπως μπορείτε να δείτε και εδώ .
….  όπου γράφουν …Το Δεκέμβριο του 1993 ένα συνηθισμένο βράδυ στην αίθουσα σύνταξης της εφημερίδας. Μέρα τυπική, χωρίς μεγάλα γεγονότα. ώσπου έσκασε η είδηση: σκοτώθηκε σε τροχαίο ο μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Φιλόθεος Βουζουνεράκης.
Ο Μητροπολίτης Ευγένιος που έφυγε ήταν λάβρος υπέρ της επένδυσης. Ίσως ο νέος να είναι και ΝΑΙ και ΟΧΙ για να την γλυτώσει.  








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...