Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Μια ζωή λασπολόγος ο Καμμένος.



Περίεργη εξέλιξη είχαμε στην διένεξη που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένου και του Αντιστρατήγου ε.α. Ιωάννη Δρακωνάκη πρώην αλεξιπτωτιστή και υποβρύχιου καταστροφέα, αναφορικώς με τη χρήση από τον πρώτο διαφόρων στολών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και κυρίως της εμφανίσεως «πτυχίων» επ’ αυτών, που είχε ξεκινήσει την περασμένη εβδομάδα.
Χθες, ο ΥΕΘΑ Π. Καμμένος επανήλθε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του ετέθη από δημοσιογράφο, στο πλαίσιο της συνεντεύξεως τύπου που παραχώρησε στην 81η ΔΕΘ, όπου μεταξύ άλλων κατηγόρησε – χωρίς όμως και να τον κατονομάσει – τον Αντιστράτηγο περίπου ως «διαπλεκόμενο» και «χειριστή των εξοπλιστικών προγραμμάτων του ΓΕΣ 1997-2000 όταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος τα άρπαξε και είναι τώρα φυλακή. Με δική του υπογραφή πέρασαν όλα τα εξοπλιστικά του ΓΕΣ, τεθωρακισμένα κλπ», όπως χαρακτηριστικώς τόνισε, για να λάβει άμεσα έγγραφη επιστολή-απάντηση από τον στρατηγό, ο οποίος του έλεγε ότι μάλλον κάνει λάθος αφού τη συγκεκριμένη περίοδο που αναφέρει ο ίδιος ήταν ένας απλός αντισυνταγματάρχης ο οποίος υπηρετούσε στη Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ.
Επίσης ο Π. Καμμένος τόνισε ότι θα εξακολουθήσει να φορά στολή όταν το απαιτούν οι περιστάσεις, όπως έχουν κάνει στο παρελθόν συνάδελφοί του υπουργοί, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλο τον κόσμο, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στον στρατηγό σημείωσε ότι «το 1994 ο συγκεκριμένος στρατηγός παραπέμφθηκε στο στρατοδικείο γιατί με δική του ευθύνη τραυματίστηκε θανάσιμα στέλεχος της μονάδος του. Με πολιτική παρέμβαση του Άκη Τσοζατζόπουλου δεν παραπέμφθηκε ποινικά στο στρατοδικείο και μετατέθηκε στο ΓΕΣ στο τμήμα εξοπλισμών» κατηγορώντας τον ως «χουντοπασόκο»!

Και επί των σοβαρών αυτών σημείων ο Αντιστράτηγος ε.α. Δρακωνάκης ήταν απολύτως σαφής: «Ας πάμε τώρα, στην απάντηση του κ. Υπουργού, σε ερώτηση δημοσιογράφου στη ΔΕΘ, που προβλήθηκε σε κρατικό κανάλι, όπου δεν ανέφερε το όνομα μου, αλλά σαφώς με κατέδειξε.
Τις δικαιολογίες του, γιατί φορά στολή ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ αλεξιπτωτιστών, βατραχανθρώπων κλπ, διότι σ αυτό αναφερόταν η επιστολή μου, δεν θα τις σχολιάσω. Θα του προτείνω όμως να ψάξει στα αρχεία. Αν δεν έχουν σπεύσει να τις καταστρέψουν, θα βρει προτάσεις μου για τη θεσμοθέτηση στολής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου του, για τις περιπτώσεις επισκέψεων σε πεδία ασκήσεων ή όπου κρίνει απαραίτητο. Διότι, επιβάλλεται ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ με κουστούμι και σκαρπίνι σε κάποιες περιπτώσεις. Θα αναφερθώ μόνο στην αναφορά του για μίζες, εξοπλιστικά κλπ, καθώς συνδέεται άμεσα με την Τιμή και Αξιοπρέπεια μου.
Αναφέρει ο κ ΥΕΘΑ, ότι την περίοδο 1997-2000 ήμουν στα εξοπλιστικά...
Κύριε Υπουργέ, μάλλον οι παρατρεχάμενοι, σας ανοίγουν το λάκκο, γιατί πάλι σας πληροφόρησαν λάθος.
Την περίοδο 1997-2000, ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑ ΣΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ όπως λέτε, αλλά στη Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ, στο 2ο Γραφείο, Τμήμα Μελέτες- Έρευνες, με το βαθμό του ΝΕΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ, με συγκεκριμένα καθήκοντα και έργο. Από μένα μέχρι τον τότε ΥΕΘΑ, υπήρχε μια τεράστια αλυσίδα της ιεραρχίας. Εξ άλλου, μέχρι σήμερα δεν έχω εμπλακεί σε οποιαδήποτε δικαστική έρευνα, ΟΥΤΕ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ... Πώς εσείς λέτε και μάλιστα δημόσια, ότι υπέγραφα όλα τα εξοπλιστικά τη συγκεκριμένη περίοδο;
Αμέσως μετά, τοποθετήθηκα Διοικητής στην 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστων οπότε και ήταν η ΜΟΝΑΔΙΚΗ φορά σε όλη τη σταδιοδρομία μου, που είδα από κοντά τον τότε ΥΕΘΑ Ακη Τσοχατζόπουλο, όταν μετά από πτώση με αλεξίπτωτα σε άσκηση στην Κύπρο, συνεχάρη την Μονάδα, μαζί με τον Κύπριο Πρόεδρο κ Κληρίδη. 
Επιφυλασσόμενος κάθε νομίμου δικαιώματος μου, για τα ψεύδη που εκστομίστηκαν».


Η μεγαλυτερη ντροπή πάντως ανήκει και στους αξιωματικούς που ανέχονται αυτόν τον γελοίο να φορά μπροστά τους, ότι στολή βρει.
Τι κάνει ο αρχηγός ενόπλων. Τον σύνοδο στον καρναβαλιστή;   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...