Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Oχι ρε πανίβλακα. Βόμβες με ….σκόνη χοιρινό να τους ρίξουν .



Ο Γκιόργκι Σόπφλιν, ευρωβουλευτής από το 2004 του γνωστού για τις σκληρές αντιμεταναστευτικές του θέσεις κυβερνώντος ουγγρικού κόμματος Φίντετς, πρώην εργαζόμενος στο BBC και καθηγητής στο Λονδίνο, πρότεινε να τοποθετηθούν γουρουνοκεφαλές στον συνοριακό φράχτη της Ουγγαρίας, ως αποτελεσματικό μέσο αποτροπής της εισροής περαιτέρω μεταναστευτικών ρευμάτων. Υπό την πρωθυπουργία του συντηρητικού Βίκτορ Ορμπαν, η ανατολικοευρωπαϊκή χώρα έχει κρατήσει τη σκληρότερη ίσως στάση από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ε.Ε. απέναντι στην πρόσφατη μεταναστευτική κρίση που έφερε στην Ευρώπη μαζικά μεταναστευτικά και προσφυγικά ρεύματα και δίχασε πολιτικά την Ένωση. Την προηγούμενη χρονιά ύψωσε φράχτη στα νότια σύνορά της, ενισχυμένο με κοφτερό σύρμα στην κορυφή και χιλιάδες στρατιώτες να τον περιπολούν, ενώ στις 2 Οκτωβρίου αναμένεται να διεξαχθεί δημοψήφισμα αναφορικά με την αποδοχή ή μη της πολιτικής της Ε.Ε. περί υποχρεωτικής εγκατάστασης μεταναστών στις χώρες της Ένωσης χωρίς τη συγκατάθεση των εθνικών κοινοβουλίων.
Μια προηγούμενη ουγγρική προσπάθεια εκφοβισμού των μεταναστών, ήταν ομοιώματα ανθρώπινων προσώπων φτιαγμένα από λαχανικά, να έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος του νότιου συνοριακού φράχτη της χώρας. Οι συγκεκριμένες εικόνες είχαν προηγουμένως εμφανιστεί σε σελίδα του Facebook που υποστηρίζει τις στρατιωτικές δυνάμεις που είναι τοποθετημένες στα σύνορα, συνοδευόμενες από τη συγκεκριμένη λεζάντα: «Αντί για σκιάχτρα που απωθούν τα πτηνά, αυτά είναι σκιάχτρα που απωθούν τους ανθρώπους, φτιαγμένα από ζαχαρότευτλο. Δείχνουν να λειτουργούν, καθώς κανείς δεν επιχείρησε να περάσει τον φράχτη εδώ και τέσσερις εβδομάδες».
Το Σάββατο, ο Σόπφλιν  σχολιάζοντας  είπε «Συμφωνώ. Οι εικόνες των ανθρώπων θα έπρεπε να απαγορεύονται», ανέφερε, υπαινισσόμενος πράξεις απαγορευμένες κατά το Ισλάμ, συμπληρώνοντας ότι ωστόσο «πρέπει να συμφωνήσετε ότι οι γουρουνοκεφαλές θα τους σταματήσουν με πιο αποτελεσματικό τρόπο».
Ο ίδιος ανέφερε στο Reuters ότι ποτέ δεν υπέβαλε κάποια επίσημη πρόταση περί τοποθέτησης γουρουνοκεφαλών στον φράχτη και ότι το σχόλιό του δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα «νοητικό πείραμα», υπογραμμίζοντας στη συνέχεια ότι δεν σκοπεύει να απολογηθεί για τα λεγόμενά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...