Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Ωραία το δουλεύετε το κόλπο.



Σου λένε πρέπει να λειάνουμε το έδαφος σπρώχνοντας παντού την είδηση ότι…  οι αρχές της Ιταλίας σχεδιάζουν να στήσουν έναν καταυλισμό για να φιλοξενήσουν προσωρινά περίπου 300 μετανάστες που έχουν ξεμείνει στην περιοχή των συνόρων με την Ελβετία, καθώς οι ελβετικές αρχές επιβάλλουν πλέον αυστηρότερους ελέγχους και δεν επιτρέπουν τη διέλευση σε ολοένα περισσότερους από αυτούς, με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να είναι αναγκασμένοι να κοιμούνται έξω, σε ένα δημοτικό πάρκο, όπως δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι.
Έτσι έχουμε το άλλοθι για να γεμίσουμε την Ελλάδα με χώρους οικιοθελούς κράτησης, και κέντρα φιλοξενίας. Τι όμορφοι τίτλοι. Τι δηλαδή ,οι Ιταλοί είναι ποιο ανθρωπιστές από εμάς;
Έχει γεμίσει το Ιντερνετ με την είδηση ότι οι μακαρονάδες ετοιμάζουν νέα κέντρα φιλοξενίας στα σύνορα με την Ελβετία διότι από τα μέσα του Ιουλίου, οι ελβετικές αρχές άρχισαν να επιβάλουν πολύ πιο αυστηρά μέτρα ελέγχου στα σημεία διέλευσης των συνόρων, ειδικά για τους μετανάστες που φθάνουν σιδηροδρομικώς από το Κόμο. Έκτοτε, οι ελβετικές αρχές δεν επιτρέπουν την είσοδο στη χώρα στα δύο τρίτα εκ των μεταναστών που προσπαθούν να εισέλθουν στην Ελβετία. Συγκριτικά, τον Ιούνιο δεν επιτρεπόταν η είσοδος στην ελβετική επικράτεια στον έναν στους επτά. Έτσι από τα μέσα Σεπτεμβρίου, σε έναν χώρο στάθμευσης ο οποίος ανήκει στον δήμο του Κόμο και βρίσκεται κοντά σε ένα νεκροταφείο θα εγκατασταθούν 50 λυόμενες κατοικίες, ντους, τουαλέτες και μια μικρή κλινική, ώστε να φιλοξενηθούν προσωρινά εκεί περίπου τριακόσιοι άνθρωποι.  Στους μετανάστες αυτούς θα προσφέρεται παράλληλα νομική αρωγή μέσα στον καταυλισμό για να εξοικειωθούν με τη διαδικασία ασύλου της Ιταλίας, διευκρίνισε ο Κόρντα. Βάσει του κοινοτικού δικαίου, οι μετανάστες πρέπει να υποβάλουν αίτηση να τους χορηγηθεί άσυλο στην Ιταλία, όπου έφθασαν με πλεούμενα από τη βόρεια Αφρική, διότι αυτή είναι η χώρα πρώτης υποδοχής τους.
Μη κυβερνητικές οργανώσεις και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η Διεθνής Αμνηστία, ζητούν διευκρινίσεις από τις αρχές της Ελβετίας μετά τις καταγγελίες μεταναστών ότι δεν τους επιτράπηκε να μιλήσουν σε στελέχη της υπηρεσίας ελέγχου των συνόρων ή ότι οι προσπάθειές τους να υποβάλουν αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου στην Ελβετία αποκρούστηκαν.
Περίπου 100.000 μετανάστες, κυρίως υπήκοοι χωρών της Αφρικής, έχουν φθάσει στις ακτές της Ιταλίας μέχρι στιγμής φέτος, ενώ πάνω από 140.000 αιτούντες άσυλο βρίσκονται ήδη στα κέντρα πρώτης υποδοχής (ΚΕΠΥ) της χώρας. Το 2014 και το 2015 πάνω από 320.000 μετανάστες έφθασαν στην Ιταλία διά θαλάσσης, όμως στην πλειονότητά τους συνέχισαν το ταξίδι τους προς άλλες χώρες μέλη της ΕΕ.

 Η μεγάλη ΑΠΑΤΗ..Δεν υπάρχει «δικαίωμα ασύλου» ως νομική έννοια!



Στη Γαλλία δεν αστειεύονται πλέον: Δέκα συλλήψεις στις Κάννες για μπουρκίνι


Μέρκελ: Δεν έφεραν οι πρόσφυγες την τρομοκρατία στη χώρα


Μητροπολίτης Χίου: "Δεν υπάρχουν πρόσφυγες"

 

Ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο σε…. σαν τον πατέρα του νεοναζί



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οεεεο…. Η Ελλάδα ετοιμάζει τη δημιουργία νέων μεταβατικών κέντρων φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην αμέσως προσεχή περίοδο, με στόχο την αποσυμφόρηση και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα υφιστάμενα νησιωτικά κέντρα φιλοξενίας.
Αυτό αναφέρει σε ρεπορτάζ του την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016 το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επικαλούμενο ανώνυμο Έλληνα κυβερνητικό αξιωματούχο, σύμφωνα με τον οποίο «πολλά νέα κέντρα φιλοξενίας» πρόκειται να δημιουργηθούν, κάθε ένα εκ των οποίων θα έχει δυναμικότητα 1.000 ατόμων.
«Οι νέες εγκαταστάσεις θα συνίστανται από βελτιωμένες, περισσότερο μόνιμες, μικρότερες κατοικίες», όπως ανέφερε η ίδια πηγή.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...