Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Υπάρχουν και …καλά νέα.



Σύμφωνα με το kalavrytanews.com λίγο πριν τις τέσσερις το μεσημέρι δύο οχήματα, που είχαν καλυμμένες τις πινακίδες κυκλοφορίας, έφτασαν στα διόδια του Κιάτου.
Από τα αυτοκίνητα αποβιβάστηκαν 10 άτομα που προξένησαν φθορές στα κουβούκλια.
Στη συνέχεια οι δράστες επιβιβάστηκαν στα οχήματα και προσπάθησαν να διαφύγουν όμως συνελήφθησαν σε παράδρομο της εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών.
Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην Ασφάλεια Κορίνθου και την Τρίτη αναμένεται να περάσουν αυτόφωρο.
Για την επίθεση ο Ρουβίκωνας εξέδωσε σχετικό κείμενο, τονίζοντας πως η πράξη τους ήταν μήνυμα αντίστασης.
Στο κείμενο αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«(…) Η ύπαρξη διοδίων αποτελεί και καταπάτηση της ελευθερίας επιλογής και μετακίνησης, όπου άμα δεν έχεις να πληρώσεις τα ανάλογο τίμημα πολύ απλά δεν έχεις το δικαίωμα να μετακινηθείς σε ένα δρόμο που έχεις ήδη πληρώσει. Τα χρήματα για τα διόδια από κάπου αλλού θα λείψουν, και ειδικά σε περιόδους κρίσης γνωρίζουμε όλοι και όλες πόσο πολύτιμο είναι ένα ευρώ. Αυτό που θέλουμε είναι ελεύθερες μετακινήσεις για όλους χωρίς κανένα τίμημα. Η μετακίνηση είναι δικαίωμα . Καμιά κρατική εξουσία δεν πρόκειται να λειτουργήσει υπέρ των δικαιωμάτων των εκμεταλλευόμενων, όπως και αν λέγεται ο διαχειριστής της. Μόνο εμείς τα λαϊκά στρώματα να επιβάλουμε με πολύμορφες πρακτικές αυτά που θέλουμε. Η εξουσία δια μέσω των εκάστοτε κυβερνόντων πετάει παχιά λόγια και υποσχέσεις, ενώ στην ουσία τα συμφέροντα των αφεντικών θέλει να εξυπηρετήσει. Αλλά και εμείς ας αναλογιστούμε τις ευθύνες που έχουμε απέναντι σε εμάς τους ίδιους και ας αντιδράσουμε και πράξουμε. Η αδράνεια, η μοιρολατρία, η υποταγή μας κάνουν εμάς τους ίδιους συνένοχους στην διαιώνιση των άσχημων καταστάσεων που βιώνουμε.
Η υπέρβαση του φόβου και η αυτοοργανωμένη πολύμορφη δράση, χωρίς ιεραρχίες και ¨σωτήρες’’ είναι το μόνο που θα μας δώσει την δυνατότητα να νικήσουμε τον τρόμο, την μιζέρια, την αθλιότητα που μας επιβάλουν οι ισχυροί. Και έτσι επιβάλλεται να λειτουργούμε, σαν καθήκον της συνείδησης σε όλα τα προβλήματα που μας δημιουργούν το κράτος/κεφάλαιο, όπως στην περίπτωση της εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών. Το να είναι λειτουργεί κανείς σαν εθελόδουλος, δεν τον σώζει από τους κοινωνικούς κανίβαλους της κυριαρχίας. Για αυτό και εμείς θέλοντας να στείλουμε ένα μήνυμα αντίστασης, στους εκμεταλλευόμενους επιλέξαμε να επιτεθούμε στα διόδια Κορίνθου-Πατρών»

Αντιεξουσιαστές »έσπασαν» στο ξύλο τον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών – Μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...