Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Όταν οι αριθμοί ευημερούν, ο κοσμάκης …αυτοκτονεί.



Γιατί δεν λένε ρε γουρούνια ότι όλα αυτά είναι… στο μιλητό και λογιστικά τερτίπια. Ποιες καταθέσεις νοικοκυριών ; Ούτε μια δεκάρα δεν κατάθεσαν διότι δεν έχουν , και όσοι έχουν, δεν σας έχουν εμπιστοσύνη, γιατί θα τα φάτε και αυτά. Οσο για το φρέσκο χρήμα προς την αγορά; E εκεί πέφτουν ..ταβάνια. Εμείς το ξαναλέμε . Θα πρέπει να καταλάβουν οι πολίτες ότι δεν υπάρχει χαρτονόμισμα πλέον στην χώρα. αφού οι κλεφταράδες τα έστειλαν ΟΛΑ έξω.

Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας δείχνουν ότι ένας από τους βασικούς δείκτες της ομαλότητας- οι καταθέσεις- σημείωσε πτώση τον Ιούλιο, αιφνιδιάζοντας το οικονομικό επιτελείο που έχει ποντάρει στη σταδιακή επιστροφή τους στις τράπεζες, έτσι ώστε να υποβοηθηθεί η απελευθέρωση φρέσκου χρήματος προς την αγορά.
Ειδικότερα, οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων μειώθηκαν στα 122,579 δισ ευρώ από 122,743 δισ ευρώ τον Ιούνιο. Ειδικά όσον αφορά στα νοικοκυριά καταγράφεται περαιτέρω μείωση των καταθέσεων ταμιευτηρίου στα 50,248 δισ ευρώ από 50,648 δισ ευρώ τον Ιούνιο, δείγμα του ότι η έναρξη των φορολογικών υποχρεώσεων “χτυπάει” και τις αποταμιεύσεις. Μείωση κατά περίπου 150 εκατ. ευρώ εμφανίζουν και οι καταθέσεις όψεως, ενώ αντιθέτως αύξηση στα 42,125 δισ ευρώ από 41,349 δισ ευρώ καταγράφεται στις προθεσμιακές καταθέσεις.
Όσον αφορά στις επιχειρήσεις, η εικόνα είναι ακόμα πιο “γκρίζα”, καθώς αποσύρθηκαν μέσα σε ένα μήνα 637 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...