Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

θα τους διαφημίσουν κιόλας.



Και τι έγινε. Ισα-ισα που θα τους κατατάξουν ως ισότιμους και ισαξίους με όλους τους μεγαλοκαρχαρίες.
Έναν καινούριο τρόπο «πίεσης» φαίνεται πως έχουν βρει από το υπουργείο Οικονομικών για να υποχρεώσουν τους μεγαλοοφειλέτες να εξοφλήσουν τα χρέη τους στην Εφορία, απειλώντας τους ακόμα και με... διαδικτυακή διαπόμπευση.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων»,  όσοι χρωστούν περισσότερα από 300.000 ευρώ είτε σε φόρους είτε σε ασφαλιστικές εισφορές είτε ευρύτερα στο Δημόσιο υπάρχει κίνδυνος να δουν το όνομά τους δημοσιευμένο στο διαδίκτυο ενώ κατόπιν εντολής εισαγγελέα και υπό την προϋπόθεση παρουσίας δικαστικού λειτουργού οι ελεγκτές της Εφορίας θα μπορούν να διενεργούν και ελέγχους κατ’ οίκον.
Εξάλλου, η  δυνατότητα των ελεγκτικών οργάνων της Φορολογικής Διοίκησης να εισέρχονται και στην κατοικία των φορολογουμένων για διενέργεια ελέγχου – κατόπιν σχετικής εντολής εισαγγελέα – προβλέπεται ήδη από το 2013 με τις διατάξεις του άρθρου 25 του Νόμου 4174.
Στην παρούσα φάση, με διατάξεις τις οποίες εισηγούνται τα επιτελεία γίνονται τροποποιήσεις ώστε να είναι απαραίτητη για την είσοδο στα σπίτια των φορολογουμένων και η παρουσία δικαστικού λειτουργού.
Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να αυξήσει τις εισπράξεις από μεγαλο-οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη για διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών προωθεί ειδική διάταξη στη Βουλή με την οποία καθίσταται υποχρεωτική η δημοσιοποίηση στο Διαδίκτυο των συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο από κάθε αιτία και των ασφαλιστικών οφειλών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.
Εάν οι οφειλές προς το Δημόσιο υπερβαίνουν τα 300.000 ευρώ αλλά οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία είναι μικρότερες των 300.000 ευρώ τότε θα δημοσιοποιούνται μόνο οι πρώτες και το αντίστροφο. Το Μνημόνιο προβλέπει τη δημοσιοποίηση των ονομάτων φορολογουμένων με μεγάλα ληξιπρόθεσμα χρέη και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει ήδη αποστείλει τα σχετικά ειδοποιητήρια δίνοντας προθεσμία συμμόρφωσης στους φορολογουμένους για τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων τους έως το τέλος του μήνα.
Οι νέες διατάξεις όμως διευρύνουν τις μαύρες λίστες και σε όσους χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά ευρύτερα και σε όλους όσοι χρωστούν στο Δημόσιο.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...