Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Γιατί αγωνιάτε ρε χαζοχαρούμενοι για το....brexit;



Tο παιχνίδι είναι στημένο . θα παιχτεί από την ΜΙ5 μεταξύ 50-53% κατά της εξόδου ,και 47-50% υπέρ της εξόδου. Σημασία δεν έχει το τι ψηφίζεις, αλλά ποιοι καταμετρούν τις ψήφους.

Για σοβαρό κίνδυνο νοθείας κάνουν λόγο οι υποστηρικτές του Brexit καθώς υπάρχουν υπόννοιες ότι σβήνουν τις ψήφους και τις αλλάζουν. Να σημειώσουμε ότι στα εκλογικά τμήματα της Βρετανίας χρησιμοποιούν παραδοσιακά μολύβια. Το 1/3 πιστεύει  ότι η μυστική υπηρεσία ΜΙ5 εργάζεται μαζί με την κυβέρνηση εναντίον του λαού και κατά της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.
Για αυτό το λόγο οι υποστηρικτές του Brexit καλούν τους ομοϊδεάτες τους που θα πάνε να ψηφίσουν να κρατούν μαζί τους στυλό, 
Μάλιστα έχει δημιουργηθεί και ανάλογο hastag (#usepens - «χρησιμοποιήστε στυλό»), που ενθαρρύνει όσους θέλουν να ψηφίσουν Brexit να το κάνουν παίρνοντας μαζί τους το δικό τους στυλό.
Πάντως, ένας εκπρόσωπος της Εκλογικής Επιτροπής διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα νοθείας, προσθέτοντας ωστόσο πως «όποιος θέλει να πάρει στυλό μαζί του για να ψηφίσει, ας το κάνει. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα».  
Πάντως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο φαίνεται ότι υπάρχει ανατροπή, με προβάδισμα του Βremain. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι δύο τελευταίες εντεταλμένες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...