Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Δείτε το. Ο Λαλιώτης με τους εργολάβους καταλήστεψαν το κράτος. Δεν το λέμε εμείς αλλά ο…Πολάκης.





Μιλώντας πριν από λίγες ημέρες σε κομματική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Χαλάνδρι, ο Πολάκης επιτέθηκε ονομαστικά και στον Κώστα Λαλιώτη για τη θητεία του στο υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ επί ΠΑΣΟΚ. Και τον κατηγόρησε ανοικτά ότι δόμησε από πλευράς ΠΑΣΟΚ το σύστημα υπερτιμολογήσεων στα δημόσια έργα που επιτρέπει στους εργολάβους να χρεώνουν υλικά και διαδικασίες έως και 50 φορές επάνω από την τιμή που έχουν στην πιάτσα!
Η αφορμή δόθηκε όταν μια γυναίκα τον ρώτησε (δείτε το βίντεο από το 1.04.20) για το "πάρτι των χρημάτων που κατασπαταλήθηκε στα δημόσια έργα με υπερτιμολογήσεις...".

Η απάντηση του  Πολάκη για το θέμα αυτό είναι στο σημείο 1.08.20. Και είπε συγκεκριμένα τα εξής: "Αυτή η ιστορία κρατάει από επί Λαλιώτη. Είναι οι λεγόμενες τιμές ΑΤΟΕ... ναι, είναι νομότυπο. Γιατί έχουν φτιάξει νόμο, κι εμείς νόμο πρέπει να φτιάξουμε. Ετοιμάζει ο Σπίρτζης κάμποσα πράγματα σε σχέση με αυτό και ο Σταθάκης. Γιατί, ο Λαλιώτης από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και ο Σουφλιάς από την άλλη, της ΝΔ, είναι αυτοί που δόμησαν αυτό το σύστημα της υπερτιμολόγησης, άρα και παραοικονομίας στο χώρο των δημόσιων έργων. Η ιδέα ήταν πολύ απλή. Ένα τούβλο π.χ. αν πας να το αγοράσεις από μια μάντρα, κάνει ας πούμε ένα ευρώ. Τι έκανε λοιπόν πρώτος ο Λαλιώτης; Είπε ότι... Περιέγραψε  υλικά και διαδικασίες, αυτά έχουν βγει σε νόμους. Και είπε ότι αυτό το τούβλο που στην πιάτσα το βρίσκεις με ένα ευρώ, μπορεί να προσφέρεται μέσα στον προϋπολογισμό ενός δημόσιου έργου δηλαδή θα φτιάξουμε μια γέφυρα ή ένα Κέντρο Υγείας και θα χρειαστούμε τούβλα μπορεί λοιπόν ο εργολάβος να το προσφέρει με τιμές από 5 ως 50 ευρώ.  Αυτό είναι... Αυτά κάνανε... Γιατί δίνουν οι εργολάβοι 50 και 60% εκπτώσεις; Από πού βγάζουν; Γιατί είναι όλα υπερτιμολογημένα. Άρα πρέπει να αλλαχτεί ο νόμος το οποίο είναι μια τεράστια διαδικασία  γιατί είναι βαθιά ριζωμένο αυτό το πράγμα και έχει διαπλακεί σε πάρα πολλούς κοινωνικούς αρμούς και έχει ενισχυθεί με νόμους, διατάγματα και μια σειρά πράγματα..."




Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...