Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

To μαγαζί της διαπλοκής σερβίρει ...μόνο κουτόχορτο.



Πήγαν και γύρισαν από το eurogroup με μια μεγάλη αποτυχία στα χέρια τους και δεν κατάλαβαν τί έγινε. Γιατί γελάνε σα χάνοι; Τα έκαναν σκατά.  Έδωσαν προληπτικά μέτρα και στο χέρι δεν έχουν τίποτα, παρά κάτι δηλώσεις μελλοντολογικού χαρακτήρα!
“Νικήσαμε” λένε, “ο Πάκης (που έχωσε 900,000 νοματαίους στο Δημόσιο) μας είπε τι να κάνουμε” λένε, “η πρόταση μας πέρασε” λένε, “ανακτήσαμε την εθνική μας κυριαρχία” λένε, “έρχεται διόρθωση (κάτι νάναι) με το χρέος” και πολλά άλλα τερπνά λένε.
Το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας είναι μια πηγή γραφικότητας, ψεύτες όλοι μέχρι αηδίας. Από την άλλη πλευρά  ένας λαός να μη θέλει να ξυπνήσει. Δεν υπάρχουν πολλά να κάνουμε…
Περιμένετε κάτι από αυτή τη συμφωνία; Kαι κάτι πιο σημαντικό… ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ; Είναι ψεύτες αλλά και στη ΝΔ είναι ψεύτες. Ούτε η ΝΔ εφάρμοσε το προεκλογικό της πρόγραμμα.
Δεν υπάρχει θετικό αποτέλεσμα για το χρέος και μέχρι τέλος  Μαΐου η Ελλάδα θα ψάχνεται για ρευστότητα. Μετά όπως και παλαιότερα, θα υπάρξει μια νέα συμφωνία (μνημόνιο 4) που θα περιλαμβάνει το κομμάτι μειώσεις των δαπανών (απολύσεις, μειώσεις συντάξεων κλπ) για “περίπτωση κινδύνου”. Η κυβέρνηση ΣΑΝΕΛ δεν θέλει να φανεί ότι υπέγραψε νέο μνημόνιο 4! Αυτό θα είναι το κόλπο.
Τα αποθεματικά των Ταμείων και τα ομόλογα της Εκκλησίας του EFSF (που είναι μέσα στα 20 δις ευρώ αρχικά ομόλογα του EFSF και ίσως και στα άλλα 20 μετά) τέλος. Θα χρησιμοποιηθούν για να αυξηθεί η ρευστότητα των τραπεζών. Τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών αναμένεται να εξετασθούν μετά το PSI και σε αυτή τη περίπτωση στη διάρκεια των stress tests θα φανεί η αναγκαιότητα του bail-in. Οι καταθέσεις κάτω των 100,000 δεν καλύπτονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εγγυήσεων ούτε από το αντίστοιχο Ελληνικό γιατί και τα δύο είναι άδεια!
Το βαθύ Ελληνικό κράτος με πείσμα προστατεύεται από τη κυβέρνηση και την αντιπολίτευση και την πληρώνουν όλοι οι υπόλοιποι. Οι πρακτοράτζες στη θέση τους και ο λαός στον ύπνο του.
Αυτή η κυβέρνηση έχει τελειώσει και η επόμενη θα είναι άχρηστη. Καταστρέφουν συνειδητά τη χώρα. Τη διαλύουν. Μόνο μιλάνε και τρώνε. Έργο μηδέν.
Σημειώστε, ότι είναι γνωστό στην Ελλάδα ότι το ξέπλυμα χρήματος της χώρας μας γίνεται στην Κύπρο και αντιστρόφως. Αυτό εξηγεί πολλές κινήσεις επιχειρηματιών διαχρονικά ανάμεσα στα δύο κράτη, στα οποία τις τράπεζες η ΕΚΤ δεν ελέγχει επαρκώς. Η Κύπρος δεν είμαστε σίγουροι ότι βγήκε ποτέ από τα μνημόνια. Η Ελλάδα θέλει να βγει στις αγορές και ο λόγος είναι ότι οι μίζες αγάπησαν πολλούς και πολλές… Αυτό θα το πει επιτυχία (κατά τα γνωστά).








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...