Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Όποια πέτρα και αν σηκώσεις το λαμόγιο τον Παπασταυρου θα βρεις .



Δημοσίευμα της «Δημοκρατίας» αναφέρει ότι  ο Στ. Παπασταύρου ήταν συνδιαχειριστής εκατομμυρίων μαύρων ευρώ και άλλων περιουσιακών στοιχείων σε τουλάχιστον ένα offshore «ίδρυμα» στον Παναμά, ακόμα και μία εβδομάδα μετά τις αποκαλύψεις των Panama Papers .
Πλήθος εγγράφων καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς του δικηγόρου και στενότατου συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού ότι ήταν «απλό μέλος συμβουλίων» τριών ιδρυμάτων, ότι «την εξουσία διαχείρισης ασκούσαν αποκλειστικά οι ιδρυτές τους» και ότι, σε κάθε περίπτωση, επρόκειτο για υποθέσεις κάποιου μακρινού παρελθόντος.
Ο Στ. Παπασταύρου ήτα μέλος του συμβουλίου της offshore εταιρείας Aisios Foundation έως τις 11 Απριλίου 2016, δηλαδή παραιτήθηκε μία ολόκληρη εβδομάδα μετά τη «διαρροή» των Panama Papers. Ο έμπιστος συνεργάτης και κρυφός διαχειριστής των μιζών του Α. Σαμαρά είχε, βάσει του καταστατικού της εταιρείας, πλήρη εξουσία επί των περιουσιακών στοιχείων της παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς του. Επιπλέον, ο Παπαστάυρου, είχε τηρήσει ένοχη σιωπή ως προς τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου της Aisios και την εικαζόμενη σχέση όλων με τη «λίστα Λαγκάρντ». Τα επίσημα έγγραφα της Δημοκρατίας του Παναμά επιβεβαιώνουν ότι έως τις 11 Απριλίου του 2016 ο Παπασταύρου, ως αντιπρόεδρος της εταιρείας συνεργαζόταν με τον Κων. Λαναρά και τον Σπ. Α. Μεταξά, οι οποίοι όντως εμφανίζονται και στη «λίστα Λαγκάρντ» και σε σωρεία άλλων υποθέσεων.
Ο φάκελος του Aisios Foundation δείχνει ότι, μετά την παραίτηση των μελών του συμβουλίου (που είναι άγνωστο πού και πότε συνεδρίασαν), τα υπογεγραμμένα έγγραφα κατατέθηκαν από τον Παναμέζο συμβολαιογράφο Χόρχε-Ελιαζέρ Γκάντες στα εμπορικά μητρώα την 11η Απριλίου, λαμβάνοντας τις απαραίτητες σφραγίδες και πιστοποιήσεις στις 13:45 της επόμενης ημέρας. Ο Παπασταύρου τονίζει η «Δημοκρατία», είχε διαβεβαιώσει τον Κυρ. Μητσοτάκη, ότι όλα αυτά αφορούσαν το μακρινό παρελθόν με αποτέλεσμα να τον εκθέσει με όσα υποστήριξε στη Βουλή τέσσερις ημέρες αργότερα. Υπενθυμίζουμε ότι τότε, ο Αλ. Τσίπρας, επιτέθηκε στη ΝΔ για την πλήρη κάλυψη Σαμαρά και Παπασταύρου καλώντας τον πρόεδρο της ΝΔ να πάρει ξεκάθαρη θέση. 
Πηγή http://left.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...