Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

«Προσκυνηματικού χαρακτήρα» με εκατό παρατρεχάμενους για Φώτο;



Την πολύ-συζητημένη επίσκεψη στο Άγιο Όρος πραγματοποιεί αυτή την στιγμή ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν και οι πρώτες φωτογραφίες από την περιοχή ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας έφτασε στις 14:17 στο λιμάνι της Δάφνης και αναχώρησε για τις Καρυές. Σημαντικό να αναφερθεί είναι ότι τα μέτρα φύλαξης στο σημείο είναι «δρακόντεια» ενώ στην ευρύτερη περιοχή διακριτική αλλά δυναμική παρουσία έχουν και οι ρώσικες ειδικές δυνάμεις που «χτενίζουν» την περιοχή.
Ο Ρώσος πρόεδρος, σε μια προσκυνηματικού χαρακτήρα ολιγόωρη επίσκεψη, προσκύνησε στον ναό του Πρωτάτου στις Καρυές και αμέσως μετά θα επισκεφθεί τη Μονή Παντελεήμονος, όπου βρίσκεται από χθες ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος.
Στην διοικητική πρωτεύουσα της Αθωνικής Μοναστικής Πολιτείας έχουν ήδη μεταβεί δεκάδες μέλη των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας και έχουν προχωρήσει σε εξονυχιστικούς ελέγχους τόσο στα κτίρια, όσο και στις υποδομές, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα σημεία στα οποία θα περπατήσει και θα επισκεφθεί ο Ρώσος Πρόεδρος είναι ασφαλή.
Εκατοντάδες δημοσιογράφοι από τη Ρωσία, τη Ρουμανία, ακόμα και την Τουρκία βρίσκονται στο Άγιο Όρος για να καλύψουν την επίσκεψη του Βλαντίμιρ Πούτιν, που δεν είναι η πρώτη, καθώς ο Ρώσος Πρόεδρος είχε επισκεφθεί τον Άθωνα και πριν από 11 χρόνια.
Οι Ηγούμενοι, κατ’ εξαίρεση του αυστηρού πρωτοκόλλου που δεν προβλέπει την παρουσία τους σε επισκέψεις πλην του Οικουμενικού Πατριάρχη, η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους και ο Μητροπολίτης Μιλήτου Απόστολος, ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του κανονικού Επισκόπου του Αγίου Όρους  υποδεχθηκαν τον Βλαντίμιρ Πούτιν έξω από τον αρχαίο Ναό των Καρυών. Ο Ρώσος Πρόεδρος  προσκύνησε την εφέστια εικόνα του Αγίου Όρους Παναγία «Άξιον Εστί» και προς τιμή του  τελέστηκε  πανηγυρική Δοξολογία.
Στη συνέχεια ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα επισκεφθεί το Κοινοτικό Μέγαρο, τη «βουλή» του Αγίου Όρους, τον τόπο συνεδρίασης της Ιεράς Κοινότητας των 20 Μονών που ασκεί τη διοίκηση της Αθωνικής Μοναστικής Πολιτείας. Η Ιερά Κοινότητα αναμένεται να δωρίσει στον Ρώσο Πρόεδρο ένα αντίγραφο της δεσποτικής εικόνας του Χριστού που κοσμεί τον Θρόνο του Πρωτάτου. Η εικόνα είναι φιλοτεχνημένη με ιδιαίτερο μεράκι και πιστότητα από αγιορείτες μοναχούς.
Μετά την ανταλλαγή των δώρων θα λήξει το πρώτο σκέλος της προσκυνηματικής επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου στον Άθωνα. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στη συνέχεια θα μεταβεί για λίγη ώρα στη Μονή Παντελεήμονος, όπου έχουν καταλύσει από χθες ο Πατριάρχης Μόσχας Αλέξιος και η πολυπληθής συνοδεία του.
Η επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στη Μονή Παντελεήμονος θα είναι ιδιωτική και θα γίνει χωρίς κάλυψη από τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Στον Ιερό ναό του Πρωτάτου κατά την άφιξη του παρέστησαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης και ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μητροπολίτης Μιλήτου Απόστολος.
Τον κ. Πούτιν συνόδευσαν από τη Δάφνη στις Καρυές ο υπουργός και ο υφυπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Γιάννης Αμανατίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεωπολιτικου και γεωστρατηγικού χαρακτήρα είναι ,όχι προσκυνηματικού. Ο Πούτιν μετά την πτώση του κομμουνισμού κάπου έπρεπε ως μεγάλη χώρα να πατήσει. Διάλεξε να πατήσει στην διωκόμενη από τους κομμουνιστές θρησκεία. Μην ξεχνάμε ότι ως πρώην πράκτορας της τότε KGB ήταν από τους διώκτες της.

Ανώνυμος είπε...

Mε τόσο λιβάνι που ξόδεψαν, θα πληρώναμε την δόση του Δ.Ν.Τ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...