Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Eτοιμη η Κινέζικη …βαρέλα.



Στη δοκιμή ενός τρομακτικά ισχυρού πυρηνικού πυραύλου, ο οποίος θα μπορούσε να καταστρέψει μεγάλες ευρωπαϊκές ή αμερικανικές πόλεις σε λιγότερο από μισή ώρα, προχώρησε η Κίνα. Ο Dongfeng-41 έχει το μεγαλύτερο εύρος από οποιονδήποτε άλλο (γνωστό) βαλλιστικό πύραυλο, ενώ μπορεί να «κουβαλήσει» μέχρι και 10 «σούπερ καταστροφικές» κεφαλές, οι οποίες μπορούν να χτυπήσουν διαφορετικούς στόχους ταυτόχρονα μέχρι και 7,450 μίλια μακριά!

Θεωρείται μάλιστα από τους ειδικούς το πιο ισχυρό όπλο μαζικής καταστροφής που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε την πυρηνική δοκιμή της Κίνας (την παρακολούθησαν μέσω δορυφόρων), με τους Αμερικανούς στρατιωτικούς να εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους, αφού -σύμφωνα με παλαιότερες εκθέσεις- ο πύραυλος θα μπορούσε να είναι έτοιμος για εκτόξευση μέσα στο 2016.

«Η Κίνα και η Ρωσία στρέφουν συντονισμένα όλο και περισσότερο τη στρατιωτική τους δύναμη εναντίον των ΗΠΑ, ενώ ο στόχος της Κίνας για ενεργοποίηση του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας και του Ιράν βρίσκεται στο στάδιο της εκπλήρωσης», ανέφερε ένας πρώην αναλυτικής του Πενταγώνου, με ειδίκευση στα πυρηνικά της Κίνας.

 www.tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...