Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Τον πιέζουν άγρια για να πάρουν και τα τυχόν ξεχασμένα υπόλοιπα. .



Die Welt: Θέμα χρόνου η παραίτηση του Έλληνα πρωθυπουργού
Η «Die Welt», μέσω εκτενούς άρθρου της, σημειώνει πως «ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα παραιτηθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στη λιτότητα. Κάτι που πλέον είναι θέμα χρόνου».
Ο συντάκτης του συγκεκριμένου δημοσιεύματος διερωτάται, εξάλλου, εάν ο κ. Τσίπρας θα παίξει εκ νέου το χαρτί των εκλογών. «Όμως, δεν θα υπήρχε κανένα πολιτικό όφελος για τον Τσίπρα από κάτι τέτοιο. Στην ελληνική Βουλή των 300 εδρών, η κυβέρνηση έχει ισχνή πλειοψηφία ( 153 βουλευτές). Η κρίσιμη ψηφοφορία για τον Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα. Πολλοί βουλευτές θα μπορούσαν να μην εγκρίνουν τα μέτρα. Πολλοί απ’ αυτούς μάλιστα φοβούνται να αντικρίσουν τους ψηφοφόρους τους την Κυριακή που είναι το Πάσχα των Ελλήνων. Κυκλοφορούν ήδη φήμες ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε και πάλι να κάνει ελιγμούς και να προκηρύξει νέες εκλογές. Αν χάσει ο Τσίπρας, θα είναι οι Συντηρητικοί που θα βάλουν στο δικό τους πρόγραμμα τη βαριά λιτότητα σε δράση. Τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν δείχνουν, μέχρι στιγμής, καμία θέληση να βοηθήσουν τον Τσίπρα με τις ψήφους των βουλευτών τους. Τα συνδικάτα ζητούν ήδη για “εξέγερση κατά της λιτότητας”», προσθέτει η γερμανική εφημερίδα.
Παράλληλα, η γερμανική εφημερίδα επιμένει στα περί επικείμενης παραίτησης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, σημειώνοντας ότι ο ίδιος «έχει τονίσει ότι εάν η χώρα δεν λάβει φρέσκο χρήμα από το τρίτο πακέτο βοήθειας στις αρχές Μαΐου, θα πτωχεύσει».
Την ιδια ωρα  ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ  συνέστησε στον Τσίπρα «να περιμένει ως αύριο». Κάτι που ερμηνεύεται από το Μαξίμου ως πρόθεση να εξευρεθεί πολιτική λύση.
Ορισμένοι όμως συνεργάτες του Τσίπρα εισηγήθηκαν να έρθει σε «πλήρη ρήξη» εφόσον δεν υιοθετηθούν οι ελληνικές θέσεις -με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Άρωμα εκλογών προσδίδουν στην ατμόσφαιρα και οι παραιτήσεις των γενικών γραμματέων των υπουργείων.
Σήμερα αποχώρησε ο γγ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκος Στουπής επικαλούμενος αυστηρά προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους. Εχει προηγηθεί η παραίτηση του γγ Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Δημήτρη Τζώρτζη.




Θα τα πούμε απλά για να γίνουν κατανοητά.

 Έκαναν την  χώρα τόπο παροχής υπηρεσιών . Σε ποιους όμως θα παρέχουμε υπηρεσίες όταν διαλύουμε και αυτούς που θα τις παρείχαμε;  Περιμένουμε από μερικούς ξυπόλυτους και τα άφραγκα ΚΑΠΗ της Ευρώπης να συμπληρώσουν το διαφεύγον χαρτονόμισμα; .
Aντε και  πουλήσαμε μερικά ασημικά να την βγάλουμε .Έλα όμως που και εκεί δουλεύει η αγορά .όταν πουλάς-πουλάς –πουλάς τα θέλουν μετά τσάμπα.  
Διέλυσαν την βιομηχανία, την βιοτεχνία, την οικοτεχνία και τους αγρότες  εν ονόματι του τουρισμού.
Δεν υπάρχει πλέον χαρτονόμισμα . Αφού έφευγε - έφευγε - έφευγε και δεν έμπαινε τίποτα. Η λύση που βρήκαν επειδή δεν είχε το ταμείο ήταν να κόψουν μισθούς να κόψουν συντάξεις γιατί  είχε στεγνώσει από χαρτονόμισμα.
Κατέφυγαν στην έσχατη  λύση του εικονικού… μου έδωσες, σου έδωσα, του έδωσε, άλλα δεν είχε επιτυχία αφού οι μισοί Έλληνες είναι εκτός τραπεζών.
Τώρα γυρίζουν σαν ζήτουλες μπας και έρθει κάνα φράγκο στο άδειο ταμείο, έναντι όμως ποιου τιμήματος. Τα έχουν πάρει ΟΛΑ.  
Η σημερινή κυβέρνηση και η αντιπολίτευση της σιωπής, της ηλιθιότητας, της αμετροέπειας και των γραφικών υποτιμούν πολύ τη νοημοσύνη των άλλων. Αυτό είναι λάθος.
Ένα τρίς ευρώ λείπει από τα Ταμεία από τη μεταπολίτευση και μετά… Πού θα κρυφτούν;
Δεν βλέπουμε να γίνεται έκτακτη σύνοδος για το χατήρι του Τσίπρα, Θα ήταν βλακεία να αποδεχτούν και οι έξω κάτι τέτοιο. Κανείς δεν θέλει τη ζαλάδα και τη φτωχή σκέψη του Τσίπρα.
 Eurogroup την άλλη εβδομάδα; Tο αποκλείουμε και αυτό. Θα ήταν ή βλακεία να αποδεχτούν οι έξω κάτι τέτοιο ή εμείς είμαστε εξυπνότεροι. Kανείς δεν θέλει στην ΕΕ να αυτοκτονήσει. Αυτή τη γκάφα του Τσίπρα θα τη χρεωθεί και πάλι η Ελλάδα, όπως και τις μαγνητοφωνήσεις των μελών του IMF, που φυσικά δεν ήταν μόνο αυτές που έγιναν γνωστές μέσω των Wikileaks. Δεν το ξέρατε;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...