Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Οι Βοριδο-μπουμπούκοι υλοποίησαν και στην Νουδούλα αυτά που έκαναν στο ΛΑΟΣ.



Το νέο καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας που εγκρίθηκε το Σάββατο, δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου, περιλαμβάνει και μία πολύ ενδιαφέρουσα καινοτομία στο άρθρο 39: Τις συνεργαζόμενες οργανώσεις.
Το ενδιαφέρον έγκειται στο γεγονός ότι το νέο αυτό άρθρο όχι μόνο επιτρέπει τον “επαναπροσδιορισμό” της σχέσης του κόμματος με το συνδικαλιστικό κομμάτι  αλλά κυρίως ανοίγει την πόρτα για τη διεύρυνση της ΝΔ προς το κέντρο.
Μέσω των συνεργαζόμενων οργανώσεων μπορούν να βρεθούν... εντός εκτός και επί τα αυτά της ΝΔ στελέχη από το χώρο του (φιλελεύθερου) Ποταμιού και του (εκσυχρονιστικού) ΠΑΣΟΚ, όπως ο Χάρης Θεοχάρης και ή Άννα Διαμαντοπούλου, ως επικεφαλής κινήσεων πολιτών, κύκλων προβληματισμού και φορέων διαλόγου.
Η μεν δεύτερη ήδη έχει συγκροτήσει τη δική της κίνηση, ενώ ο Θεοχάρης αποχώρησε από το Ποτάμι τρεις ημέρες πριν το συνέδριο της ΝΔ, με την ηγεσία του Σταύρου Θεοδωράκη να δημοσιοποιεί ότι είχε κληθεί στο πειθαρχικό του Κινήματος καθώς μάζευε υπογραφές για τη δημιουργία κίνησης.
Ο Θεοχάρης έχει βέβαια διαψεύσει εν τω μεταξύ ότι θα προσχωρήσει στη ΝΔ, όμως η καινοτομία των συνεργαζόμενων ομάδων επιτρέπει ακριβώς να συμπλεύσουν με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσωπα και ομάδες, διατηρώντας όμως μία “χαλαρή” και ειδική σχέση. Επιτρέπει επίσης τη συνεργασία με στελέχη από άλλους χώρους τα οποία μπορεί να έχουν αντιπάθειες στην “παραδοσιακή” ΝΔ.
Ήδη εξάλλου, στο 10ο τακτικό συνέδριο το άνοιγμα προς το κέντρο ξεκίνησε μέσω των θεματικών συνέδρων, το 80% των οποίων δεν προέρχεται από τη ΝΔ αλλά κυρίως από το Ποτάμι.
Τι αναφέρει το άρθρο 39 του καταστατικού της ΝΔ για τις Συνεργαζόμενες Οργανώσεις:
1.Συνεργαζόμενες Οργανώσεις είναι πολιτικές, επαγγελματικές, κοινωνικές ή άλλες οργανώσεις, που δεν αποτελούν όργανα του Κόμματος αλλά συνεργάζονται πολιτικά με αυτό.
2.Με απόφαση της Πολιτικής Επιτροπής, έπειτα από σχετική εισήγηση της Εκτελεστικής Γραμματείας, δύνανται να καλούνται οι οργανώσεις της παρ. 1 προκειμένου να συνεργαστούν πολιτικά με αυτό.
3.Το Κόμμα και οι Συνεργαζόμενες Οργανώσεις διατηρούν πλήρη νομική, διοικητική, πολιτική και οικονομική αυτοτέλεια.
4.Η Πολιτική Επιτροπή αποφασίζει το είδος και το ακριβές περιεχόμενο της σχέσης συνεργασίας που συνδέει το Κόμμα με κάθε Συνεργαζόμενη Οργάνωση.
5.Μέλη Συνεργαζομένων Οργανώσεων, τα οποία ταυτοχρόνως είναι και μέλη του Κόμματος, μπορεί να μετέχουν ως σύνεδροι στο Συνέδριο του Κόμματος λόγω της ιδιότητάς τους. Ο αριθμός των συνέδρων του προηγουμένου εδαφίου ορίζεται με απόφαση της Πολιτικής Επιτροπής.
6.Με απόφαση της Πολιτικής Επιτροπής μπορεί να παύει η ιδιότητα της Συνεργαζόμενης Οργάνωσης.


Με αυτό το κόλπο μπήκε ο Βορίδης στο ΛΑΟΣ και …το διέλυσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...