Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Eχουν να κάνουν με ολόκληρο στρατό, και ψάχνουν για…. τρείς.



Αδέλφια και γνωστοί στις Βελγικές αρχές από τη δράση τους στο Παρίσι ήταν οι δύο βομβιστές αυτοκτονίας. Πρόκειται για τον Ιμπραήμ και Καλίντ Ελ-Μπακραουί που αναγνωρίστηκαν, ενώ στο κρησφύγετο τους βρέθηκαν και τα σύνεργα του εγκλήματος, όπως εκρηκτικοί μηχανισμοί, χημικά προϊόντα, βίδες και βεβαίως μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους.
Και οι δύο φέρονται να έχουν φύγει από τη Συρία περίπου το 2013 και δραστηριοποιήθηκαν στην Ευρώπη συμμετέχοντας στα δολοφονικά χτυπήματα του Παρισιού τον περασμένο Νοέμβριο.
Την ίδια ώρα, ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του τρίτου δράστη των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες  έχουν εξαπολύσει οι βελγικές αρχές με τον ταξιτζή που τους μετέφερε να δίνει κρίσιμες πληροφορίες και να δηλώνει επίσης πώς όταν προσπάθησε να τους βοηθήσει με τις βαλίτσες να του λένε "μην τις αγγίξεις". Οι τρεις ύποπτοι για το μακελειό καταγράφηκαν από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου και αν παρατηρήσει κάποιος προσεκτικά τον τρίτο, θα διαπιστώσει ομοιότητες με τον Νατζίμ Λααχράουι, ο οποίος ήταν συνεργός του συλληφθέντα Σαλάχ Αμπντεσλάμ και ήταν ειδικός στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών.
Ο τρίτος άνδρας που διακρίνεται στην φωτογραφία, λοιπόν, για τον οποίο οι βελγικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, είναι πιθανό να κρύβει την πραγματική του ταυτότητα πίσω από γυαλιά οράσεως και το καπέλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο  άντρας με το καπέλο, φέρεται να εξαφανίστηκε τρέχοντας από το αεροδρόμιο αμέσως μετά την έκρηξη. Φέρεται ως ο εγκέφαλος της επίθεσης και συνεργάτης του συλληφθέντος Αμπντεσλάμ.
Η βελγική αστυνομία στην προσπάθειά της να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες για τον άνδρα έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες του με την ερώτηση «γνωρίζετε αυτό τον άνδρα;».
Από το πρωί μέχρι και το βράδυ χθες άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας των Βρυξελλών έκαναν έρευνες σε σπίτια της πρωτεύουσας, αναζητώντας τους δράστες της επίθεσης. Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκε ένας εκρηκτικός μηχανισμός που περιείχε καρφιά, διάφορες χημικές ουσίες και ένα λάβαρο του Ισλαμικού Κράτους.
Στο ίδιο σπίτι αστυνομικοί βρήκαν επίσης χημικά προϊόντα και μια σημαία της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...